19. april 2021
Venstre og DF mener, at brostensprojektet på Usserød Kongevej til 2,5 millioner kroner skulle have været med på listen over udsatte anlægsarbejder for i alt 37,7 millioner kroner. Foto: Morten Timm
Venstre og DF mener, at brostensprojektet på Usserød Kongevej til 2,5 millioner kroner skulle have været med på listen over udsatte anlægsarbejder for i alt 37,7 millioner kroner. Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brostenene kaprede dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brostenene kaprede dagsordenen

Brosten for 2,5 mio. kr. stjal billedet, da politikerne udsatte anlægsarbejde for over 37 mio. til næste år

Opdateret 24. februar 2021 kl. 15:33
Hørsholm - 24. februar 2021 kl. 15:29
Af Fred Jacobsen

Brostenene på Usserød Kongevej overtog dagsordenen, da kommunalbestyrelsen mandag drøftede udsættelsen af anlægsudgifter for i alt 37,7 millioner kroner.

arrow Læs også: Coronanedlukning: Annette ser sine børn digitalt

Brostenene var ikke en del af denne udsættelserne, og det fandt Venstre var et problem.

Partiet mente sammen med Dansk Folkepartis Glen Madsen, at de 2,5 millioner kroner, der er afsat til at erstatte brostenene med asfalt og blomsterkummer a la området ved Kongevejscentret, skal vente til efter der er vished for, hvad planerne er for Hørsholm Midtpunkt, så det hele ikke skal laves om igen.

De samme partier var også kritiske over for, at energirenovering af kommunens ejendomme samt udvikling af idrætsparken var pålisten over udsættelser.

Kan ikke nå det

De fleste anlægsarbejder flyttes fra 2021 til 2022 på baggrund af en vurdering fra kommunens administration, der ikke mener, at det er realistisk at sætte dem i værk.

Det går også udover parkanlægget i PH Park for langt den største del af udsættelserne.

Borgmester Morten Slotved (K) forklarede på kommunalbestyrelsesmødet, at parkarbejdet flyttes til henholdsvis 2022 og 2023 for at gå i gang efter boligbyggeriet.

Rekordhøjt budget

"Vores anlægsbudget har aldrig tidligere været så højt. Mere kan der simpelt hen ikke trykkes igennem," lød det fra Morten Slotved.

I forbindelse med corona ophævede regeringen anlægsloftet, hvilket betyder, at meget af det er lånefinansieret.

Lige præcis det fik Liberal Alliances Jakob Nybo til at stemme nej.

Nej til lånte penge

"Vi ønsker udvikling men ikke øget offentligt forbrug for lånte penge og skattestigninger," lyder begrundelsen blandt andet.

Med 13 stemmer for (K,S,R,SK samt Annette Wiencken (UP) mod 6 imod (V, DF, LA) blev udsættelserne af anlægsudgifterne vedtaget.

Pulje til trafiksikkerhedstiltag, budgetaftale 2019-2022 : 305.200 kr. til 2024.

arrow Mor og datter blev dagens helte: Derfor delte de gratis pandekager ud
24. februar 2021 kl. 18:01 Opdateret: kl. 18:12
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?