28. juli 2021
For at tiltrække nye borgere har Hørsholm Kommune brugt 200.000 kroner på en ny brochure. Det vækker tilfredshed hos flertallet af kommunalbestyrelsen, mens Venstre og Liberal Alliance havde flere kritikpunkter, da distributionsplanen for den nye brochure skulle godkendes. Foto: Hørsholm Kommune
gallery icon

Se billedserie

For at tiltrække nye borgere har Hørsholm Kommune brugt 200.000 kroner på en ny brochure. Det vækker tilfredshed hos flertallet af kommunalbestyrelsen, mens Venstre og Liberal Alliance havde flere kritikpunkter, da distributionsplanen for den nye brochure skulle godkendes. Foto: Hørsholm Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brochure mødte igen heftig kritik, inden den alligevel blev vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brochure mødte igen heftig kritik, inden den alligevel blev vedtaget

Mandag blev distributionen af Hørsholm Kommunes nye tilflytter-brochure godkendt, men først diskuterede kommunalbestyrelsesmedlemmerne i tre kvarter, og her mødte brochuren heftig kritik.

Hørsholm - 25. februar 2021 kl. 05:01
Af Sophus Zarrs Soelberg

Det tog kommunalbestyrelsen omkring 45 minutter at godkende distributionen af kommunens nye brochure, som skal lokke nye børnefamilier til byen, men før man nåede så vidt, fik den nye brochure både flatterende og mindre flatterende ord med på vejen. At brochuren skal distribueres blev således godkendt med stemmerne 17 for og 2 imod, hvor kun Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte imod.

arrow Læs også: Vil staten hjælpe? Cykelsti på Hørsholm Kongevej er måske på vej

Venstre endte med at stemme for distribution af brochuren, selvom Venstres Anne Ehrenreich indledte diskussionen med at kalde brochuren »Ældre-fjendsk«, hvorefter diksussionen tog fart.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Mandag blev distributionen af Hørsholm Kommunes nye tilflytter-brochure godkendt, men først diskuterede kommunalbestyrelsesmedlemmerne i tre kvarter, og her mødte brochuren heftig kritik for anden gang. Foto: Hørsholm Kommune

- Der er kun billeder af personer under 40 år, selvom mere end 35 procent af Hørsholms borgere er 60+ eller ældre. Ønsker vi ikke ældre i Hørsholm, eller ønsker vi ikke at tiltrække dem, lød spørgsmålet fra Anne Ehrenreich (V).

Vi har brug for familier

Socialdemokratiets Svend Erik Christiansen understregede flere gange, at der ikke var billeder af ældre i brochuren, da den er et forsøg på at tiltrække børnefamilier, så man kan ændre kommunens demografiske sammensætning.

- Vi skal have mange flere borgere i den arbejdsduelige alder og meget gerne unge, som kan bidrage til kommunen. Det er vi nødt til, hvis vi skal have en ordentlig befolkningssammensætning, forklarede han, mens Anne Ehrenreich stillede spørgsmålstegn ved, hvorvidt man overhovedet kan nå de unge med en brochure.

- Det er »so much old school«, som hun blandt andet bemærkede.

Borgmester Morten Slotved (K) fortalte i den forbindelse, at brochuren ikke står alene. Den er del af en kampagne, som også vil foregå online.

- Brochuren vil blive uddelt hos ejendomsmæglerne og i kulturinstitutioner, og der vil løbende være kampagner på Facebook og Instagram med fotos og historier fra brochuren. Der vil også komme en LinkedIn-kampagne målrettet byens erhvervsliv, og der vil være en virtuel brochure på kommunens hjemmeside og på flyttil.horsholm.dk. Brochuren vil også blive uddelt til arrangementer, som Hørsholm Kommune afholder. Det kan eksempelvis være kulturdagen eller arrangementer for nye borgere. Jeg er meget tryg ved, at der også kommer en online-brochure, fortalte borgmesteren om den nye brochure, som kommunen har brugt 200.000 kroner på.

- Venstre stemmer ja, men jeg forstår ikke, at politikerne ikke kan komme med input til folderen, lød det fra Ann Lindhardt (V), kort inden distributionsplanen for folderen blev vedtaget.

arrow Tricktyv slog til foran supermarked
03. december 2020 kl. 14:16 Opdateret: kl. 13:49
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?