19. juni 2021
Med det dugfriske testkorrigerede incidenstal på 249.08 er Hørsholm Kommune tirsdag kommet under den magiske grænse, der den 7. maj udløste en tvangsnedlukning af hele Hørsholm Kommune. Foto: Lars Sandager Ramlow
Med det dugfriske testkorrigerede incidenstal på 249.08 er Hørsholm Kommune tirsdag kommet under den magiske grænse, der den 7. maj udløste en tvangsnedlukning af hele Hørsholm Kommune. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil fremskynde genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil fremskynde genåbning

Tirsdag er det testkorrigerede incidenstal for Hørsholm kommune kommet under den magiske grænse på 250. Nu gælder det om at holde fast, lyder det fra borgmester Morten Slotved (K), der vil sætte fart på genåbningen.

Hørsholm - 11. maj 2021 kl. 15:42
Af Sophus Zarrs Soelberg

Med det dugfriske testkorrigerede incidenstal på 249.08 er Hørsholm Kommune tirsdag kommet under den magiske grænse, der den 7. maj udløste en tvangsnedlukning af hele Hørsholm Kommune.

arrow Læs også: Brev til minister: Borgmester håber på genåbning fra torsdag

Efter flere dage med massevis af test er det testkorrigerede incidenstal nu blevet så lavt, at kommunen kan genåbne om syv dage, hvis ellers smitten fortsat holdes nede.

Lad os åbne snart

Fra Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) lyder det nu, at man med det seneste testkorrigerede incidenstal i baghånden vil henvende sig til Erhvervsministeriet og forsøge at forkorte den aktuelle nedlukning.

- Nu gælder det om at holde fast. Næste skridt bliver at lægge pres på Erhvervsministeriet, så vi kan få genåbnet erhvervslivet. Vi kommer til at henvende os til erhvervsministeriet hurtigst muligt, så vi ikke behøver at vente syv dage, før vi kan genåbne erhvervslivet og idrætten, siger Morten Slotved (K) ovenpå tirsdagens positive resultat.

- Nu er håbet, at vi forsat har en nedadgående tendens, tilføjer han.

Samtidig forklarer borgmesteren, at der formentlig kan gives kompensation til at åbne hurtigere op end først antaget. Det kræver egentlig syv dage i træk med et testkorrigerede incidenstal på under 250, før nedlukningen af Hørsholm Kommune kan ophæves, men ved at henvende sig til Erhvervsministeriet håber borgmesteren, at der kan gives dispensation, så kommunen kan åbne tidligere.

Det er borgmesterens mål, at en tidligere genåbning både vil omfatte erhvervslivet og de kommunale aktiviteter.

arrow Testcenter rykker igen ind på gymnasiet
12. maj 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:43
arrow Nye tal: Under magisk grænse
11. maj 2021 kl. 14:38 Opdateret: kl. 13:45
arrow Friske tal: Sådan udvikler smitten sig i Hørsholm
10. maj 2021 kl. 14:06 Opdateret: kl. 13:58
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?