17. september 2021
Nu opfordrer borgmesteren til at rette spørgsmål om et muligt renseanlæg i Hørsholm til de fageksperter, som kommer til Hørsholm i august. På den måde får borgere og politikere de bedste svar. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Nu opfordrer borgmesteren til at rette spørgsmål om et muligt renseanlæg i Hørsholm til de fageksperter, som kommer til Hørsholm i august. På den måde får borgere og politikere de bedste svar. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester opfordrer: Stil spørgsmål om renseanlæg til eksperterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester opfordrer: Stil spørgsmål om renseanlæg til eksperterne

Da der kort inden sommerferien blev afholdt kommunalbestyrelsesmøde, sad politikerne tavse tilbage, mens en gruppe borgere udspurgte dem om planerne om et muligt fælleskommunalt renseanlæg i Hørsholm. Nu opfordrer borgmesteren til at rette spørgsmål til de fageksperter, som kommer til Hørsholm i august.

Hørsholm - 31. juli 2021 kl. 11:21
Af Sophus Zarrs Soelberg

I slutningen af juni blev kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune konfronteret med en lang række tekniske spørgsmål angående planerne for et nyt fælleskommunalt renseanlæg i Hørsholm. Flere medlemmer af »Borgergruppen mod det nye rensningsanlæg« var mødt frem, og de rettede en lang række tekniske spørgsmål til kommunalbestyrelsens medlemmer.

arrow Læs også: DEBAT: Ingen kan tjene to herrer - og borgmestre kan ikke bære to kasketter

Svar fik de dog ikke, da borgmesteren besluttede, at spørgsmålene skulle sendes skriftligt til kommunalbestyrelsens medlemmer, da mødet ellers ville tage for lang tid. Det betød dog ikke, at spørgsmålene ikke blev stillet, og borgergruppen læste deres medbragte spørgsmål op for politikerne, som sad tilbage i tavshed.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Det er her på hjørnet af Agiltevej og Langeltevej, at Novafos muligvis vil opføre et stort renseanlæg, der skal erstatte flere gamle renseanlæg i Allerød, Rudersdal, Furesø og Hørsholm Kommune. Placeringen har dog mødt massiv kritik fra de tilstødende naboer. Foto: Allan Nørregaard.

Spørg eksperterne

Nu fortæller borgmester Morten Slotved (K), at man som led i kommunens borgerindragende proces omkring renseanlægget har valgt at invitere en række fagpersoner til et temamøde, hvor borgerne og politikernes spørgsmål kan blive fyldestgørende besvaret.

Han opfordrer derfor til, at borgere og politikere møder op, når der afholdes borgermøde i august.

- Det er meget vigtigt, at man holder sig til nu. Vi har rigtig god tid til at få vendt alle sten og få undersøgt de bekymringer, der kan være omkring et renseanlæg i Hørsholm. Vi har også mulighed for at få undersøgt, om der er flere lokationer, som man ikke har været opmærksom på. Det er nu, man skal sørge for at holde sig til, så vi kan få undersøgt alle de ting, der kommer op, lyder det fra Morten Slotved (K), der samtidig understreger, at der er grænser for, hvad politikerne kan svare på.

- Det er vigtigt at borgerne kan stille deres spørgsmål, og det gælder også af mere teknisk karakter, således at man kan få dem afklaret og finde ud af, hvad der er op og ned. I den forbindelse er det specialisterne, der skal svare, for jeg har ikke svarene på alt. Derfor synes jeg, at det er fint, at vi får fagligheden med, så man kan få stillet de svære spørgsmål, og vi kan finde ud af, hvad det her går ud på, og hvorfor det er interessant, bemærker borgmesteren om det »åbent hus«-arrangement, som kommunen afholder den 19. august 2021.

Arrangementet starter klokken 17.30 med en kort introduktion til planerne om fælles renseanlæg og fra cirka klokken 18.00 kan man besøge flere temastande, som vil være bemandet af fageksperter fra både Novafos, COWI og Hørsholm Kommune.

Om renseanlægget

Novafos udarbejdede i 2018-2019 en analyse af, om rensning af spildevand i de fire kommuner skal samles på et fælles renseanlæg. Analysen konkluderede, at det vil være en gevinst for både økonomi og miljø at nedlægge otte eksisterende renseanlæg og samle rensningen af spildevandet på ét fælles, moderne og energineutralt anlæg.

Det rensede spildevand skal udledes til Øresund i stedet for til vandløb og søer. Analysen konkluderede desuden, at et fælles renseanlæg placeres bedst i Hørsholm Kommune i området ved Agiltevej, men det har skabt massiv kritik fra naboer til det udpegede sted, da man mener, at det nye anlæg vil afskære muligheden for at besøge et rekreativt område, skabe trafikale udfordringer, skade biodiversiteten og ødelægge mulighederne for videre byudvikling i området.

Tilmelding til det kommende borgermøde er ikke nødvendigt.

arrow DEBAT: Placering af nyt rensningsanlæg vil være ødelæggende
13. juli 2021 kl. 08:54 Opdateret: kl. 08:53
arrow DEBAT: Nej til 80.000 kvadratmeter bynært spildevandsanlæg
19. juni 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 16:08
Synes du, at kommunen er der for dig?