21. oktober 2020
- Det er noget, der skal rettes op på. Sådan lyder det fra borgmester Morten Slotved, efter der er blevet rettet skarp kritik mod Hørsholms komunale madservice.  Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

- Det er noget, der skal rettes op på. Sådan lyder det fra borgmester Morten Slotved, efter der er blevet rettet skarp kritik mod Hørsholms komunale madservice. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om mad til ældre: Det ser ikke rigtigt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om mad til ældre: Det ser ikke rigtigt ud

Borgmester Morten Slotved (K) har set billedet af den mad, en 90-årig kvinde fra Hørsholm har fået leveret af Hørsholms kommunale madservice. »Det ser ikke rigtigt ud«, lyder det fra borgmesteren.

Hørsholm - 15. oktober 2020 kl. 13:42
Af Sophus Zarrs Soelberg

- Jeg synes ikke, det ser rigtigt ud. Det er noget, der skal rettes op på.

arrow Læs også: DEBAT: Maden fra Breelteparken er udemærket

Sådan lyder beskeden fra borgmester Morten Slotved (K), efter han har set billedet af den mad, som en 90-årig kvinde fik leveret fra Hørsholms kommunale madservice i slutningen af sidste uge.

Billedet blev delt på Facebook af Charlotte Garby, der er datter af den 90-årige kvinde, og hun var mildest talt chokeret.

- Da jeg så maden, slog det mig, at der sidder ældre mennesker rundt omkring i deres hjem med det her måltid foran sig. Det synes jeg er hjerteskærende. Vi kan simpelthen ikke være det bekendt, fortalte Charlotte Garby efterfølgende til Frederiksborg Amts Avis.

Maden på billedet blev i slutningen af sidste uge leveret til en 90-årig kvinde fra Hørsholm Kommunes madservice. Retten, der koster 55 kroner inklusiv udbringning, fik kvindens familie til at opsige aftalen om levering af mad med Hørsholm Kommune. Privatfoto

Vi ser på sagen

Nu fortæller borgmester Morten Slotved, at kommunalbestyrelsen skal se på sagen, og at Social- og Seniorudvalget allerede er i gang.

- Det er noget, som hele kommunalbestyrelsen skal vide noget om. Det er Social- og Seniorudvalget, der skal sikre, at opgaven bliver løst, og vi skal sørge for, at kommunalbestyrelsen er med inde over, hvordan situationen bliver løst. Politisk er det her rigtig vigtigt. Vi kan ikke være tilfredse med, at maden ser sådan ud, slår borgmesteren fast, og understreger, at Social- og Seniorudvalget allerede er gået ind i sagen.

Den omtalte mad kommer fra den selvejende institution Omsorgscentret Breelteparken, som varetager Hørsholm Kommunes madservice. Plejecentret leverer mad til borgere, som er visiteret til madordning i eget hjem, og som ikke vælger at benytte et fritvalgsbevis i stedet.

arrow Forstander på Breelteparken: Vi vil gerne høre fra jer
16. oktober 2020 kl. 06:34 Opdateret: kl. 07:05
arrow DF: Ville du servere det for din mor?
15. oktober 2020 kl. 06:32 Opdateret: kl. 19:38
arrow Kommune leverer »uværdig« mad til ældre
14. oktober 2020 kl. 18:02 Opdateret: kl. 19:32
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?