29. maj 2020
Morten Slotved har fået færre personlige stemmer ved dette valg. Foto: Allan Nørregaard
Morten Slotved har fået færre personlige stemmer ved dette valg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester mister over 1000 stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester mister over 1000 stemmer
Hørsholm - 24. november 2017 kl. 05:35
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Morten Slotveds (K) personlige valg er ikke lige så prangende som for fire år siden.

I 2013 trak Morten Slotved 3314 stemmer, men ved dette valg fik borgmesteren en tredjedel færre stemmer, idet 2125 vælgere satte deres kryds ud for Slotveds navn. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det skyldes, at vi har et stærkt kandidathold, som også har løftet markant. Vi stiller en meget stærk liste på 19 kandidater, og derfor er det meget naturligt, at stemmerne bliver fordelt, lyder borgmesterens forklaring.

Han fortsætter:

- Vores kandidater har fået flotte personlige valg, og jeg har fået mere end fem gange så mange stemmer som den Konservative kandidat, der har fået næstflest personlige stemmer, så der synes jeg egentlig, borgerne har valgt en borgmester direkte. Jeg er også den fjerdemest populære borgmester i Nordsjælland, så jeg er godt tilfreds.

At Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken fik flere personlige stemmer ved dette valg end i 2013, ryster ikke Morten Slotved.

- Hun har fået et meget flot valg, men Venstre gik tilbage, mens Konservative gik frem. Jeg synes, vælgerne har sendt Venstre et markant vink med en vognstang om, hvem der skulle sidde på borgmesterposten i Hørsholm. Og jeg har stadig cirka dobbelt så mange stemmer som Annette, siger han.

Annette Wiencken fik i 2013 1166 personlige stemmer og ved dette valg 1176 personlige stemmer. Det glæder Venstres borgmesterkandidat.

- Jeg er super tilfreds med mit personlige valg, siger Annette Wiencken.

Venstre går dog samlet set 4,1 procentpoint tilbage i forhold til sidste valg, mens Konservative går 2,1 procentpoint frem.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?