31. juli 2021
Det vrimlede med politi i skudsikre veste og blå blink fik aftenhimlen til at lyse op lørdag aften på Rungsted Strandvej. Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), efterlyser mere politi i det lokale gadebillede i weekenderne efter skudepisoden. Foto: Lars Sandager Ramlow
Det vrimlede med politi i skudsikre veste og blå blink fik aftenhimlen til at lyse op lørdag aften på Rungsted Strandvej. Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), efterlyser mere politi i det lokale gadebillede i weekenderne efter skudepisoden. Foto: Lars Sandager Ramlow
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Trygheden er udfordret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Trygheden er udfordret
Hørsholm - 08. april 2019 kl. 08:33
Af Lars Sandager Ramlow

- Vi står med en udfordring. Vi har et bandeopgør i Nordsjælland. Det er ikke mit indtryk, at det har rødder i Rungsted og Hørsholm, men banderne bevæger sig jo rundt. Trygheden er udfordret, og derfor skal vi også reagere.

arrow Læs også: Offer for drab i Rungsted var tiltalt i sag om forbudt bande

Sådan siger Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K) til Frederiksborg Amts Avis, efter lørdag aftens skudepisode, der har kostet en 20-årige mand fra Nivå livet, efter han blev ramt i hovedet af et skud ud for Rungsted Strandvej 213.

- Som borgmester blev jeg orienteret af politidirektøren for Nordsjællands Politi lørdag aften. Det er sådan, at vi har fire faste, årlige møder, og i det hele taget er kontakten tæt mellem kommune og politi. Vi har blandt andet også lige fået en ny områdebetjent knyttet til kommunen. Det er et rigtig fint initiativ, som jeg gerne så udbygget, lyder det fra borgmesteren, der fortsætter:

- Jeg vil gerne erkende, at jeg ikke tør lade mine børn komme forbi Kokkedal Station fredag og lørdag aften. Ligesom mange borgere føler jeg også utryghed. Derfor så jeg meget gerne, at vi ligesom med vores områdebetjent får politi, der er lokalt til stede i byen fredag og lørdag aften, hvor mange borgere og især unge er ude. Det vil give tryghed, og så kan visitationszoner også være en mulighed. Vi skal ikke finde os i utrygheden, slår borgmesteren fast.

Morten Slotved er meget enig med de borgere, Frederiksborg Amts Avis har talt med, og som peger på, at der skal en fælles indsats til for at dæmme op for bandekriminaliteten.

- I kommunen har vi vores SSP-samarbejde, og jeg ved, at når politiet får tip om, at der sker kriminalitet et sted, så handler de også på det. Men politiet kan ikke være alle steder. Derfor er det vigtigt, at vi som kommune og fra borgerens side hele tiden informerer politiet om, hvad vi ser og hører ude på gader og stræder. Disse efterretninger vil givetvis kunne stresse banderne. Det er vigtigt, at vi får genoprettet trygheden, lyder det fra Morten Slotved.

Den betragtning er politidirektør i Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, meget enig i:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Hørsholm Kommune, og vi har løbende møder med kommunen og borgmesteren. Jeg vil meget gerne drøfte den aktuelle situation i Hørsholm Kommune og høre om de tanker, borgmesteren gør sig. Vi har allerede indsat en områdebetjent, der sammen med patruljerne, som kører i området, har fingeren på pulsen, men jeg er meget åben for en snak med borgmesteren, siger Jens-Christian Bülow.

arrow Endnu en person er anholdt efter skuddrab i Rungsted
08. april 2019 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:44
arrow Politi: Dykkere er til stede ved Rungsted Kyst
08. april 2019 kl. 13:02 Opdateret: kl. 14:38
arrow Drab puster til konflikt mellem to bysamfund
08. april 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 18:15
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?