5. marts 2021
Antallet af indbrud i Hørsholm Kommune er faldet i løbet af corona-epidemien. Pressefoto
Antallet af indbrud i Hørsholm Kommune er faldet i løbet af corona-epidemien. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde skal øge trygheden: Målretter indsats mod indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde skal øge trygheden: Målretter indsats mod indbrud

Coronaepidemien har holdt indbrudstyvene væk fra Hørsholm, der sidste år havde 31 procent færre indbrud end i 2019

Hørsholm - 22. februar 2021 kl. 09:06

Det har været en tendens gennem det sidste halve år. Coronapandemien holder tyvene væk. Også i Hørsholm Kommune, hvor der har været et stort fald i antallet af indbrud. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

arrow Læs også: Så mange indbrud var der i Nordsjælland sidste år

Der var 263 indbrud i 2019, og det er faldet til 181 indbrud i 2020 - et fald på 31 procent i Hørsholm, oplyser Bo-trygt.

Det vil sige, at de seneste års positive udvikling har fået hjælp af corona-epidemien, der gør, at danskerne opholder sig mere hjemme.

Men der skal mere til. Som tidligere omtalt har Hørsholm Kommune indgået partnerskab med Bo-trygt, som er et initiativ, der er skabt sammen med TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

(Artiklen fortsætter under videoen...)

Konsulent til målrettet indsats

Derfor bliver Hørsholmborgerne nu inviteret til en digitalt borgermøde onsdag den 11. marts, hvor man Hørsholm Kommune såvel som Bo-trygt gerne vil informere om den aktuelle indbrudssituation.

"Det, glæder mig, at vi her i Hørsholm er blevet bedre til at gøre livet surt for indbrudstyvene. Selvom vi lige nu ser en meget positiv udvikling, så er 181 indbrud stadig alt for mange. Sammen med Bo-trygt vil vi arbejde målrettet på at reducere indbrud med to-tredjedele og øge trygheden. Derfor har vi ansat en konsulent, som skal varetage samarbejdet og som kommer til at stå for initiativer, hvor vi inddrager borgerne," siger Jan H. Klint, formand for Tryghedsudvalget i Hørsholm Kommune.

Digitalt borgermøde

På et digitalt borgermøde 11. marts kl. 19.30 til 20.30 kan du få mere at vide omkring den lokale indbrudssituation i Hørsholm. På mødet vil Hørsholm Kommune og Nordsjællands Politi give gode råd til indbrudsforebyggelse i eget hjem, samt fortælle lidt om forskningen bag.
Konsulent for Bo-trygt i Hørsholm Kommune, Siri Astrup, siger:

"Vi kan lære rigtig meget af corona-nedlukningen. Det bliver meget svært at være indbrudstyv, når vi er hjemme, og der er liv i vores boligkvarter hele døgnet rundt. Når samfundet igen åbner op, skal vi holde fast i den gode udvikling. Vi skal hilse på hinanden, få en sludder over hækken og være gode til at holde øje med kvarteret. Alle undersøgelser viser at et godt naboskab skræmmer tyvene væk."

Du kan tilmelde dig borgermødet på HER

Du kan læse mere om Bo-trygt HER
Jk

arrow Flere vil være nabohjælpere, og der skal endnu flere til
05. februar 2021 kl. 09:00 Opdateret: kl. 08:56
arrow Novafos finder nyt stof i drikkevandet
29. januar 2021 kl. 07:01 Opdateret: kl. 17:49
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?