10. december 2018
Der var store oversvømmelser på Strandvejen i 2013. Foto: Allan Nørregaard
Der var store oversvømmelser på Strandvejen i 2013. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere inviteres til møde om kystbeskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere inviteres til møde om kystbeskyttelse
Hørsholm - 22. februar 2018 kl. 10:49
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kyststrækningen mellem Rungsted Havn og stranden syd for Mikkelborg er sårbar overfor stormflod og klimaændringer, hvilket man sidst så ved følgerne af stormen Bodil. Derfor ønsker Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune at udføre kystbeskyttelse langs Rungsted Strandvej på strækningen fra Bukkeballevej til Mikkelborg.

Miljø- og Planlægningsudvalget inviterer til borgermøde den 1. marts klokken 17 om projektet. Mødet afholdes i kantinen på Hørsholm Rådhus. På mødet vil projektet til forbedret kystbeskyttelse blive fremlagt.

- Området er i dag meget følsomt overfor storme og vi bruger alt for mange penge på at reparere de gamle anlæg. Via dette projekt kan vi reducere vores udgifter og samtidigt få skabt en langt mere effektiv beskyttelse langs vandet end den sikring den nuværende stensætning giver, siger Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og Planlægningsudvalget.

Oprindeligt bestod projektet af sandfodring på strækningen fra Rungsted Havn til Mikkelborg, men projektet er blevet reduceret til kun at omfatte kystbeskyttelse på de kommunale arealer fra Bukkeballevej til Mikkelborg mod nord.

Projektet er i øjeblikket under behandling i Kystdirektoratet. Modtager kommunen tilladelsen indenfor kort tid, så er planen, at arbejdet starter i vinterhalvåret 2018-19.

Beskyttelsen skal ske ved at indpumpe store mængder sand fra skibe og på den måde danne 30-40 meter ny sandstrand foran og ovenpå den nuværende stensætning. Selve opbygningen af stranden tager ret kort tid, blot 3-4 uger. Hovedparten af sandet skal efterfølgende tilplantes for at hindre sandflugt og med tiden sikre en naturlig flora med lav vegetation. Dette binder området sammen, man vel fremover kunne gå på sandstrand fra Bukkeballevej til Mikkelborg. Det sikrer også en naturlig videreførelse af Sophienberg jorderne ud mod vandet, hvor de i dag ellers ender brat ved strandvejen.

- Mens sandfodringen ikke vil beskytte mod alle vejrhændelser, så vil området sjældnere blive påvirket. Når det sker, vil følgevirkninger såsom oversvømmelser af strandvejen og skader på stensætning og vej, ofte være mindre end nu, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk