23. januar 2019
En bronzeskulptur af den verdensberømte forfatter er muligvis på vej til København.
En bronzeskulptur af den verdensberømte forfatter er muligvis på vej til København.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blixen skal opføres i bronze

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blixen skal opføres i bronze
Hørsholm - 17. august 2018 kl. 15:32
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Københavnerne er blevet tilbudt en bronzeskulptur af Karen Blixen. Det skriver Berlingske.

Det er billedhuggeren Rikke Raben, der allerede har formgivet en mindre bronzestatue af den verdensberømte forfatter, som står bag skulpturen. Den mindre bronzeskulptur vil senere på året blive afsløret på Karen Blixen Museet på Rungstedlund, oplyser Berlingske.

Ifølge avisen arbejder Rikke Raben sammen med projektleder Marie Breyen og flere andre på at få skabt en skulptur i bronze i fuld størrelse af forfatteren, som de vil donere til placering på en udvalgt plads i København. Folkene bag projektet forestiller sig således skulpturen som en gave til københavnerne, og de vurderer, at skulpturen vil koste omkring fem millioner kroner at realisere. Finansieringen forestiller de sig skal bestå af fondsmidler.

- Karen Blixen formåede via sin kunst, sit liv og sin historiefortælling at påvirke mennesker verden over... Hun er stadig i dag en af vores mest markante nationale kvindelige skikkelser og helte. Vi mener, at det vil vække både respekt og glæde - hos såvel danskere som turister - at vi her anerkender og værdsætter Karen Blixen, som har været med til at præge og skabe vores selvforståelse, kultur og samfundsværdier, lyder det fra folkene bag projektet.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har nu bedt kommunens billedkunstudvalg om at komme med et høringssvar om skulpturen, og hvorvidt kommunen efter udvalgets mening skal sige ja til den.

Den lille bronzeskulptur af Karen Blixen lavet til Rungstedlund er købt af Dagmar og Leon Levins samt C. A. Levins Fond, hvor fondsbestyrer Jens Thomas Levin »vil se positivt« på at støtte en bronze-Blixen i naturlig størrelse, skriver Berlingske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk