26. marts 2019
Et politisk flertal har besluttet at sænke biografens husleje til 120.000 kroner årligt trods protester fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Et politisk flertal har besluttet at sænke biografens husleje til 120.000 kroner årligt trods protester fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biografen får halveret huslejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biografen får halveret huslejen
Hørsholm - 04. oktober 2018 kl. 05:57
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Biografen i Trommen skal fremover betale 120.000 kroner årligt i husleje til Trommen mod de nuværende 300.000 kroner. Det har et politisk flertal i kommunalbestyrelsen besluttet, efter Venstre og Liberal Alliance havde begæret sagen behandlet i kommunalbestyrelsen fremfor i Sport-, Fritid- og Kulturudvalget. De to partier mener nemlig ikke, det er rimeligt at sætte huslejen ned. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

- Biografens nuværende husleje er på 300.000 kroner. Den er i forvejen alt for lavt sat, og vi er flere politikere og partier, som har påpeget dette. Forslaget vil betyde en huslejenedsættelse på hele 60 procent, og hvis biografdriften fortsætter som nu, vil biografen have en lokale-husleje på 39 kroner i timen. Andre, der vil leje sig ind i Trommen, betaler en dagspris på mellem 7000 og 14.000 kroner for nøjagtig de samme lokaler. Det er ikke svært at se, at hvis forslaget bliver gennemført, vil det betyde, at huslejen bliver endnu mere konkurrenceforvridende. Tænk jer nu grundigt om, når I stemmer om lidt. Borgerne skulle jo nødigt tænke, at nogle politikere forsøger at holde krampagtigt fast i et politisk prestigeprojekt, sagde Ann Lindhardt (V) blandt andet på kommunalbestyrelsesmødet.

Hun mener desuden, at biografen presser anden kultur ud af Trommen.

Formanden for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Maria Hageskov (K) påpegede dog, at det ikke er tilfældet.

- Vi hører hele tiden, at der er noget kultur, vi har fjernet på grund af biografen. Mig bekendt er der ikke noget, vi har fjernet. Biografen har været et ønske gennem mange år fra mange borgere, og her i kommunalbestyrelsen lytter vi til borgerne. Der er selvfølgelig plads til forbedring i forhold til belægningsprocenten, men det skal nok komme, og biografen skal nok vokse, sagde Nadja Maria Hageskov og tilføjede:

- Jeg forventer ikke, at vi nogensinde bliver enige om den biograf, men jeg kunne godt tænke mig, at vi så blev enige om at være uenige og kom videre.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag....

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede