18. september 2019
I januar inviterer Hørsholm Kirke til fire lyrikgudstjenester med temaet Døde poeters klub. Mens én er overstået, er der stadig tre, der venter.
I januar inviterer Hørsholm Kirke til fire lyrikgudstjenester med temaet Døde poeters klub. Mens én er overstået, er der stadig tre, der venter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøg de døde poeters klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøg de døde poeters klub
Hørsholm - 08. januar 2019 kl. 12:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I januar kan man runde sin gåtur af med digtoplæsning, musik og sang i Hørsholm Kirke, når kirken indbyder til fire lyrikgudstjenester med temaet Døde poeters klub.

I den blå time fra klokken 16.00 til 17.00 er der nemlig et poetisk åndehul med digte og musik af poeter, der ikke længere lever, men hvis ord lever videre.

Søndag den 6. januar klokken 16.00 var Kim Larsen på plakaten. »Jeg er en af de få, der er mange af«, sagde Kim Larsen.

I september 2018 måtte danskerne sige farvel til en af Danmarks mest elskede sangere og sangskrivere, der levede et langt liv og skrev et utal af sange, som man aldrig behøver at sige farvel til. Sange om sorg og glæde, om forelskelse og svigt, om ærlighed og kærlighed, om alt muligt og umuligt andet. Et menneskeliv de fleste har kunne spejle sig i, alt imens der er blevet sunget, lyttet, danset og kysset til hans musik.

Søndag den 13. januar klokken 16.00 er temaet kærligheden til vennen, moderen og naturen. Kærligheden mellem to; den stormende nye, den tabte, og den evige foldet ud i digte af blandt andet punkdigteren Michael Strunge, John Lennon og finsk-svenske Edith Södergran - og ikke mindst af salmebogens lyrikere. Alle poeterne er nu døde, men kærligheden består. Kunststuderende Harald Bredholt deltager med fotografier inspireret af digtene.

Søndag den 20. januar klokken 16.00 kan man høre Dan Turells digte. Onkel Danny står stadig ikonisk tydelig med bowler, cigaret og sortlakerede negle og med sin messende og intense stemme: »Når ormene har boret sig igennem min krop/vil de vinde i styrke og velsmag/Når fuglene æder ormene/vil de få yderligere kraft til at synge. Hvordan/kan nogen så have levet forgæves« fra digtsamlingen »Forklædt til genkendelighed«, 1989. I helligtrekongertiden, hvor teksterne fokuserer på Guds inkarnation, det umulige, at det evige bliver bundet til tiden, at ånden bliver kød, er overskriften næsten for oplagt: Forklædt til genkendelighed.

Søndag den 27. januar klokken 16.00 er Leonard Cohen på programmet. »You want it darker« hed hedder Leonard Cohens sidste album fra 2016. Man kan blive ved med at spekulere over, hvad Cohen mente med det. »If you are the dealer, I'm out of the game«, synger han, men hvem taler han til? Hans tekster er gådefulde, og hans melodier går lige i hjertet.

Denne søndag vil der blive spillet et par af hans sange, der næsten er salmer, og publikum skal selv synge én af dem og sætte hans tekster i spil med Bibelen, som han henter så meget fra. »Show me the place, help me roll away the stone«.

soelberg

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede