18. juni 2019
Bedsteforældre for Asyl har i 10 år demonstreret foran Center Sandholm. Nu er demonstrationerne flyttet til udrejsecenter Sjælsmark.
gallery icon

Se billedserie

Bedsteforældre for Asyl har i 10 år demonstreret foran Center Sandholm. Nu er demonstrationerne flyttet til udrejsecenter Sjælsmark.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedsteforældre til kamp for afviste børn og deres familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedsteforældre til kamp for afviste børn og deres familier
Hørsholm - 12. februar 2018 kl. 06:20
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udrejsecenter Sjælsmark har fået nye faste gæster. Bedsteforældre for Asyl er nemlig flyttet fra Center Sandholm til udrejsecentret, hvor de fremover vil demonstrere to søndage om måneden, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

- Selvfølgelig er det værst for børnene, og det er helt urimeligt og helt unødvendigt, at man spærrer dem inde et sted som Sjælsmark, siger Else Lidegaard, der er journalist og forfatter, og som for over 10 år siden tog initiativ til bevægelsen Bedsteforældre for Asyl.

Siden 2007 har Bedsteforældre for Asyl demonstreret foran Center Sandholm, der ligger to kilometer fra udrejsecentret på Sjælsmark Kaserne. Nu er bedsteforældrene flyttet permanent til Sjælsmark, hvor de den anden og fjerde søndag i måneden vil udtrykke deres utilfredshed med det danske asylsystem samt holde møde om den aktuelle udvikling i asylpolitikken.

- Vi mener ikke, vi skal opbevare mennesker i lejre i Danmark. Vi tager ikke stilling til, om folk bliver nødt til at flygte og heller ikke, om de kunne vende hjem. Vi tager stilling til, hvordan vi behandler de mennesker, mens de er her. Folk skal ikke være dårligere, når de rejser herfra, end da de kom, og det er de i øjeblikket. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger Else Lidegaard.

Center Sandholm er nu blevet lavet om til modtagecenter, hvor asylansøgere kun opholder sig kort tid, inden de sendes videre til andre asylcentre i landet. Derfor giver det god mening for Bedsteforældre for Asyl at flytte til Sjælsmark, forklarer Gerd Gottlieb, som også er aktiv i bevægelsen.

- Vi protesterer mod, at vi fastholder folk i årevis i asylsystemet, og derfor er det naturligt, at vi flytter til Sjælsmark. Der sidder i dag 70 børn i udrejsecentret, hvoraf de 50 ikke kan udvises, og børnefamilierne kan i princippet sidde i centret i uendelig tid, når de ikke kan sendes hjem, fortæller Gerd Gottlieb.

Men Bedsteforældre for Asyl gør meget mere end at demonstrere. Aktivisterne forfatter debatindlæg, arrangerer høringer - senest på Christiansborg - deltager i gadeaktioner og er støttepersoner for beboerne i landets asylcentre.

Læs begge artikler om Bedsteforældre for Asyl i Frederiksborg Amts Avis mandag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede