19. oktober 2019
Normalt demonstrerer Bedsteforældre for Asyl hver anden søndag foran Sjælsmark på p-pladsen, men den bliver i øjeblikket repareret, så derfor var demonstrationen i søndags flyttet nogle meter til det grønne areal. Det fik centrets vagter til at tilkalde politiet.  Foto: Privat
Normalt demonstrerer Bedsteforældre for Asyl hver anden søndag foran Sjælsmark på p-pladsen, men den bliver i øjeblikket repareret, så derfor var demonstrationen i søndags flyttet nogle meter til det grønne areal. Det fik centrets vagter til at tilkalde politiet. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedsteforældre fik vagter på Sjælsmark til at tilkalde politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedsteforældre fik vagter på Sjælsmark til at tilkalde politiet
Hørsholm - 14. maj 2019 kl. 15:04
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælsmark bør lukkes omgående...

Det mener foreningen »Bedsteforældre for Asyl«, der siden 2018 har demonstreret foran Sjælsmark hver anden søndag i måneden fra klokken 14.00 til 15.00.

- Det gør vi for at gøre opmærksom på de internerede asylfamiliers utålelige forhold på centret, og i søndags, den 12. maj, stod vi der så igen. Denne gang dog ikke som vi plejede på parkeringspladsen foran centret, men på græsarealet, der ligger på den anden side af centrets tilkørselsvej. Det gjorde vi, fordi parkeringspladsen var under reparation, fortæller Kirsten Parbst fra Bedsteforældre for Asyl til Frederiksborg Amts Avis.

Demonstrationen var knap nok begyndt, før to af centrets vagter kom ud og bad demonstranterne om at fjerne sig:

- De fortalte, at det var ulovligt at opholde sig på Flygtningestyrelsens grund, og de truede med at tilkalde politiet, hvis vi ikke parerede ordre. For en god ordens skyld skal det bemærkes, at parkeringspladsen, hvor vi normalt er, også hører til styrelsens ejendom, så det er ret svært at se logikken i, at det var ulovligt at flytte demonstrationen cirka 10 meter inden for samme matrikel, lyder det fra Kirsten Parbst.

- Det er også lidt mærkeligt at tænke på, at hvis det havde været Rasmus Paludan (Stram Kurs), som havde udnyttet sin ubestridelige ret til at ytre sig et sted i Danmark, så ville 50 politibetjente være mødt op for at passe på ham, fortsætter bedstemoderen for asyl med en hovedrysten.

Demonstranterne valgte derfor at fortsætte deres aktion, og der var kun fem minutter tilbage af demonstrationen, da patruljebilen ankom med blå blink.

- Fornuftigt nok tog politiet blot en runde ind på centret, inden patruljen kørte igen. Vi var cirka 30 ret aldrende personer, som stille og roligt informerede hinanden om, hvad der var sket på flygtningeområdet siden sidst. Det er svært at se, at vi skulle kunne udgøre en trussel for rigets sikkerhed, undrer Kirsten Parbst sig.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede