25. april 2019
I 1976 blev Fuglsanghus, Hørsholms ældste borgerhus flyttet for at give plads til et nyt vejanlæg. Foto: Lokalarkivet i Hørsholm
gallery icon

Se billedserie

I 1976 blev Fuglsanghus, Hørsholms ældste borgerhus flyttet for at give plads til et nyt vejanlæg. Foto: Lokalarkivet i Hørsholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDSERIE: 1970'erne: Her kom det gamle Hørsholm under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDSERIE: 1970'erne: Her kom det gamle Hørsholm under pres
Hørsholm - 03. januar 2019 kl. 05:59
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret 2018 holdt lokalhistorikeren Lisbet Hein to billedforedrag på Hørsholm Bibliotek om Hørsholm i hhv. 1950'erne og 60'erne. Nu er turen så kommet til det følgende årti. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

- Befolkningstallet eksploderede i Hørsholm i 1960'erne, og i 1970'erne måtte man så tage konsekvensen. Bybilledet og hele stemningen ændrede sig fra provinsby til forstad, og hvis man var flyttet fra Hørsholm i slut 60'erne og vendte tilbage 10 år senere, så ville man have svært ved at genkende byen, fortæller Lisbet Hein.

Den 22. januar 2019 fra klokken 17.00-18.00 vil den tidligere museumsinspektør på Hørsholm Egns Museum fortælle og vise billeder fra 1970'ernes Hørsholm. Det er igen Hørsholm Bibliotek, der er rammen, og billetter købes via bibliotekets hjemmeside.

- I 1970'erne var der gang i Hørsholm. Forretningerne samlede sig i centre, og vejomlægninger forvandlede bymidten. Store nye beboelsesområder bredte sig på tidligere landbrugsjord, og kommunen oprettede en række institutioner for at følge med befolkningsvæksten. Også en svømmehal og en ny havn blev det til i 1970'erne, fortæller Lisbet Hein uddybende.

Læs Frederiksborg Amts Avis torsdag....

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede