22. juni 2021
Lisbeth Dalgaard er blevet valgt som ny formand for Dansk Arbejdsgiverforening. Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lisbeth Dalgaard er blevet valgt som ny formand for Dansk Arbejdsgiverforening. Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdsmarkedet skal følge tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsmarkedet skal følge tiden
Hørsholm - 10. december 2018 kl. 05:36
Af Sophus Zarrs Soelberg

»Pas din egen butik«. Sådan lyder et irettesættende udtryk, der vedrører dem, som glemmer at feje for egen dør.

arrow Læs også: Medarbejder om ny DA-chef: Hun har en opskrift, der virker

I Dalgaard Supermarked er vendingen dog helt og aldeles unødvendig. Butikken bliver passet så tilfredsstillende, at ejer og daglig leder Lisbeth Dalgaard nu får lov til at blande sig i mangt og meget andet end sit supermarked.

Det sker, når hun træder ind i sin nye rolle som formand for Dansk Arbejdsgiverforening, der er hovedorganisationen for 14 arbejdsgiverforeninger på det danske private arbejdsmarked. Det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

Rollen som formand ser den rutinerede købmand frem til. Hun har allerede flere ideer på blokken:

Hun vil blandt andet se nærmere på, hvordan en forskel i generationernes tilgang til arbejdslivet har skabt udfordringer for den danske model.

- Jeg er meget glad for den danske model, men der er også udfordringer forbundet til modellen og til den tid, vi lever i. Arbejdsmarkedet ændrer sig jo med tiden, og vi ser særligt i den yngre generation, at folk arbejder anderledes end tidligere. Mange unge forstår sig selv som projektledere eller projektmedarbejdere, og det betyder, at de ikke nødvendigvis ser sig selv det samme sted gennem længere tid, fortæller Lisbeth Dalgaard.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?