20. april 2021
Der er kommet mere liv på torvet i gågaden med Ali Nazims åbning af købmandsbutikken 'Veg & Nut". Foto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Der er kommet mere liv på torvet i gågaden med Ali Nazims åbning af købmandsbutikken 'Veg & Nut". Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ali er ny købmand i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ali er ny købmand i bymidten

Midt i coronanedlukningen har den 31-årige mand med afghanske rødder åbnet butikken Veg & Nut i Hørsholm med speciale i thaimad og nødder

Hørsholm - 11. januar 2021 kl. 07:27
Af Morten Timm

Hørsholm har fået en ny købmandsbutik, som satser på frugt og grønt, thai- og asiatiske madvarer, som man ikke lige finder andre steder samt nødder i ikke mindre end 50 forskellige slags.

arrow Læs også: Historien om torvets store nabo gennem 100 år

I en tid hvor det meste af forretningslivet er coronalukket kunne 32-årige Ali Nazim lige før jul slå dørene op til Veg & Nut i Hovedgaden 28 (det tidligere Parfumeri) ud til Apotekertorvet. Han mener, at Hørsholm mangler en forretning med den type varer, han har på hylderne.

"Jeg vil kalde det en købmandsforretning med speciale i det asiatiske og thailandske køkken og med fokus på økologi," siger han til Ugebladet.

Fra engros til detailhandel

Tidligere drev Ali Nazim et engrosfirma, der netop leverede forskellige asiatiske madvarer til supermarkeder. I et par var han ansat som konsulent i branchen, men da han blev sagt op, skulle der sket noget nyt.

"Jeg havde i lang tid tænkt på at åbne en forretning, og da jeg en dag kom til Hørsholm for at købe nødder og grønt, synes jeg ikke rigtig, jeg kunne finde noget. Da muligheden for en butik i bymidten opstod, var jeg klar. Og denne her lokation er bare spot on," synes Ali Nazim, der har både har sin lillebror og lillesøster med til at hjælpe i daglige.

Afghansk nordjyde

Familien er fra Afghanistan og kom til Danmark som flygtninge i 2001, men han plejer at sige, at han også er nordjyde, da det var her de tilbragte de første 15 år. Nu bor han i Farum.

Det var lørdag før jul, at butikken havde første åbningsdag, og Ali Hazim glæder sig over de første uger i Hørsholm.

"Jeg synes, at vi er blevet taget rigtig godt imod, og vi har oplevet en stor efterspørgsel på vores specielle madvarer," fortæller han og har allerede planer om at udvide butiksarealet med en tredjedel ved at rive væggen ned til et baglokale, så han kan få flere specialiteter på hylderne, herunder endnu flere nødder.

Købmand Ali Nazim har med 'Veg & Nut' specialiseret sig i madvarer til det asiatiske og thailandske køkken. Foto: Morten Timm

arrow Hvad skal det hedde: Kært torv - mange 'nye' navne
11. marts 2021 kl. 16:38 Opdateret: kl. 16:18
arrow Hvad skal torvet hedde: Det vælter ind med forslag
04. marts 2021 kl. 07:05 Opdateret: kl. 06:33
arrow Se de mange nye navneforslag til Apotekertorvet: Har du et bud?
25. februar 2021 kl. 13:57 Opdateret: kl. 16:30
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?