21. september 2020
Liberal Alliances Troels Moe (i midten) argumenterede for, hvorfor partiet ikke ville stemme for at bygge flere almene boliger. - Jeg har den principielle holdning, at naboen ikke skal være med til at betale huslejen, sagde han. 

Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Liberal Alliances Troels Moe (i midten) argumenterede for, hvorfor partiet ikke ville stemme for at bygge flere almene boliger. - Jeg har den principielle holdning, at naboen ikke skal være med til at betale huslejen, sagde han. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akut boligmangel i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akut boligmangel i Hørsholm
Opdateret 05. december 2016 kl. 06:40
Hørsholm - 03. december 2016 kl. 05:25
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Hørsholm har netop sagt ja til at bygge omkring 30 almene boliger på Møllehusgrunden. Men det skete ikke uden politisk diskussion, da Liberal Alliance erklærede sig for modstander af projektet.

arrow Læs også: 41-årig slap nådigt fra sammenstød med lastbil

- Jeg mener fortsat, at vi har rigeligt med almene boliger i Hørsholm. Vi har lidt over 16 procent, og jeg er bekymret for det område, man nu vil bygge på, fordi der i forvejen ligger relativt små boliger og ingen ejendomme af dén karakter. Det vil medføre en voldsom forøgelse af beboere i området, sagde Troels Moe (LA) blandt andet i rådssalen.

Men flertallet argumenterede for, at der er behov for flere almene boliger. I øjeblikket har Hørsholm Kommune omkring 70 personer, flere af dem med børn, på kommunens akutboligliste. Dertil kommer flygtninge, som kommunen også kæmper med at finde boliger til.

- Jeg kan konstatere, at vi har massive ventelister, og at der er over 3000 skrevet op på Hørsholm Almene Boligselskabs venteliste. Der er en masse mennesker i Hørsholm Kommune, hvis lønniveau ikke står mål med lejeniveauet, og jeg er rigtig glad for, at vi også kan tilbyde dem at bo i Hørsholm. Eller hvad mener Liberal Alliance, vi skal gøre med de 48 enlige med børn, der står på den akutte venteliste, spurgte Niels Lundshøj (S).

Men Troels Moe holdt fast i sin modstand mod projektet.

- Jeg har den principielle holdning, at naboen ikke skal være med til at betale huslejen. Vi har rigeligt med almene boliger i Hørsholm til at løse opgaven. Hvis vi forvalter den almene boligmasse, vi har, bedre, så vil ventelisten blive mindre, sagde Troels Moe.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow Gymnasium tager kampen op mod elevers druk
02. december 2016 kl. 04:00 Opdateret: kl. 08:29
arrow Se video: Vild med Dans-Sarah hyldet på hjemmebane
01. december 2016 kl. 06:36 Opdateret: kl. 05:54
Har debatten om sexisme taget overhånd?