22. marts 2019
Det er alvorlige problemer, der bliver beskrevet efter Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn, mener Ældre Sagen. Foto: Mads Dam Bendtsen
Det er alvorlige problemer, der bliver beskrevet efter Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn, mener Ældre Sagen. Foto: Mads Dam Bendtsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre Sagen: Fejl i hjemmeplejen er uacceptable

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen: Fejl i hjemmeplejen er uacceptable
Hørsholm - 12. juli 2018 kl. 05:47
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed har i et høringsudkast til en tilsynsrapport rettet alvorlig kritik af hjemmeplejen, Sophielund Distrikt. I den foreløbige rapport, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af, skriver styrelsen således, at man under et tilsynsbesøg har fundet »større problemer af betydning for patientsikkerheden«, og styrelsen varsler samtidig påbud om, at hjemmeplejen, Sophielund Distrikt, skal sikre forsvarlig medicinhåndtering og tilstrækkelig journalføring i overensstemmelse med lovgivningen.

arrow Læs også: Styrelse kritiserer ældrepleje efter flere fejl

I Ældre Sagen ser man alvorligt på kritikken.

- Ældre Sagen har ikke set den fulde rapport, men det er meget alvorlige problemer, der bliver beskrevet fra styrelsens tilsynsbesøg. Fejl i medicinhåndtering og i journaler kan have fatale konsekvenser for ældre, der modtager hjemmehjælp, og derfor er sådanne fejl helt uacceptable. Særligt for de mange ældre, der modtager flere typer medicin på samme tid, som er virkeligheden for mange, siger Pernille Tufte, seniorkonsulent i Ældre Sagen, til Frederiksborg Amts Avis.

Pernille Tufte understreger samtidig, at det skal være trygt for ældre at få hjemmehjælp.

- Det skal være trygt at modtage hjemmehjælp, og der skal være styr på medicinhåndteringen og jornalføringen. Personalet i hjemmeplejen skal have kompetencer og tiden til at udføre arbejdet forsvarligt, siger Pernille Tufte og tilføjer:

- Vi forventer, at kommunen laver en plan for, hvordan der bliver rettet op på problemerne, så ældre ikke skal være utrygge ved at modtage hjemmehjælp.

Social- og Seniorudvalget behandlede på et lukket møde i går høringsudkastet til tilsynsrapporten samt det høringssvar, kommunen har udarbejdet. I gårsdagens udgave af Frederiksborg Amts Avis forklarede Peter Orebo Hansen, der er direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, at høringsprocessen kan få betydning for Styrelsen for Patientsikkerheds endelige rapport.

- Vi ved, høringsprocessen kan give anledning til ændringer i den endelige rapport. Derfor kan vi ikke kommentere på rapporten på nuværende tidspunkt. Vi fremlægger vores bemærkninger, og så afventer vi styrelsens endelige afgørelse, sagde han i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede