14. oktober 2019
Fredag inviterede Skov- og Musikbørnehaven Koglerne både børn, forældre og bedsteforældre til en treenighed af fest i Folehaveskoven, hvor den selvejende institution kunne fejre 30 års fødselsdag, holde sommerfest og afsløre børnenes farverige kunstprojekter på én og samme tid. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fredag inviterede Skov- og Musikbørnehaven Koglerne både børn, forældre og bedsteforældre til en treenighed af fest i Folehaveskoven, hvor den selvejende institution kunne fejre 30 års fødselsdag, holde sommerfest og afsløre børnenes farverige kunstprojekter på én og samme tid. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 år i skoven blev fejret med sang og dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 år i skoven blev fejret med sang og dans
Hørsholm - 09. juni 2019 kl. 13:07
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens musikken flyder mellem buske og træer, tager børn, forældre og bedsteforældre hinanden i hænderne, og i rundkreds danser de hånd i hånd under skovens grønne tag. Selvom solen ikke er fremme, er stemningen varm, og indforståede smil blander sig med anerkendende klap på smalle skuldre.

Fredag inviterede Skov- og Musikbørnehaven Koglerne både børn, forældre og bedsteforældre til en treenighed af fest i Folehaveskoven, hvor den selvejende institution kunne fejre 30 års fødselsdag, holde sommerfest og afsløre børnenes farverige kunstprojekter på én og samme tid.

- Vi har slået det hele sammen, for det bliver nok svært at lokke folk herud tre fredage i træk, lyder det med et grin fra institutionens leder Lars Lundkvist Madsen, der står i spidsen for dagens festligheder.

Alligevel er der noget, der tyder på, at det er nemmere at lokke forældrene ud i skoven, end det vil være mange andre steder.

Naturbørnehaven Koglerne blev oprettet i 1989 på initiativ fra en forældregruppe, som et alternativ til kommunens andre institutioner.

Børnehaven har siden haft hjemsted i og ved Monbergs hytte, og siden begyndelsen i slutningen af 1980´erne har forældreinddragelse været en del af opskriften på det gode børneliv i Folehaveskoven.

Her følger forældre deres børn gennem skoven hver morgen, de gør rent i institutionen, og de tager del i deres børns hverdag.

Bettina Rübner Bang, der er formand for bestyrelsen i den selvejende institution og selv har sin 4-årige søn William gående der, fortæller, at forældrenes engagement i børnenes liv er netop dét, der giver Skov- og Musikbørnehaven Koglerne sin værdi.

- Børnene er jo det vigtigste i vores liv, og vi har et ansvar som forældre for at skabe de bedst mulige vilkår for dem. Jeg synes ikke, at man bare kan forvente, at man kan aflevere dem til pædagogerne, og så passer de dem. Vi har selv ansvaret for at skabe de bedst mulige rammer, så vores børn bliver til ordentlige mennesker, siger hun, inden hun fortsætter:

- I forældregruppen føler vi tit, at det her er en gave, som vi giver vores børn. Vi går med børnene ud om morgenen, og vi går gennem skoven, mens både de voksne og børnene synger. Møder vi en frø på vejen, stopper vi op, og pludselig står der tyve børn i en cirkel midt på stien og kigger på den. Det er fantastisk, siger hun.

Samtidig giver naturen børnene en ro, som er svær at finde andre steder, forklarer Bettina Rübner Bang.

- Jeg har selv arbejdet i en børnehave, hvor jeg så, hvor stressede børnene kan blive. Herude er der en helt anden ro. Børnene er gode kammerater, der giver hinanden kram og hjælper med rygsækken. De er gode koglevenner, som vi siger herude, siger hun med et stort smil, inden festlighederne fortsætter.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede