23. oktober 2019
Onsdag var godt 200 samfundsfags-elever fra 14 samfundsklasser på Rungsted Gymnasium som led i undervisningen til stede ved Hørsholm Kommunes valgsteder hele dagen. Her lavede eleverne professionelle exit polls helt efter bogen

 Foto: Sophus Zarrs Soelberg
Onsdag var godt 200 samfundsfags-elever fra 14 samfundsklasser på Rungsted Gymnasium som led i undervisningen til stede ved Hørsholm Kommunes valgsteder hele dagen. Her lavede eleverne professionelle exit polls helt efter bogen Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 200 elever holdt øje med valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

200 elever holdt øje med valget
Hørsholm - 06. juni 2019 kl. 05:51
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens stemmelystne borgere blander sig med legende børn i solen foran Hørsholm Skole, står en gruppe gymnasielever indenfor i mørket og deler spørgeskemaer ud.

arrow Læs også: Se hvem der bliver valgt i Nordsjælland

Eleverne har egentlig læseferie, men i anledning af folketingsvalget har de byttet den teoretiske tilgang til skolestoffet ud med en særdeles praktisk.

Onsdag var godt 200 samfundsfags-elever fra 14 samfundsklasser på Rungsted Gymnasium som led i undervisningen til stede ved Hørsholm Kommunes valgsteder hele dagen. Her lavede eleverne professionelle exit polls helt efter bogen, og de håbede at få op mod 1600 til 2000 spørgeskemaer uddelt og indsamlet i løbet af dagen.

Uddelingen kræver selvfølgelig, at vælgerne vil hjælpe de unge mennesker, og det vil mange faktisk, fortæller 16-årige Axel Lundqvist Jakobsen, der går i 1.f på Rungsted Gymnasium. Han har i løbet af en time uddelt omkring 30 spørgeskemaer.

- De fleste er meget høflige og siger »ja«, men der er også nogle, der synes det er lidt svært, at de ikke bare skal ind og hurtigt sætte et kryds, lyder det fra gymnasieleven.

Han står sammen med Christoffer Sørensen, der også går i 1.f, mens det næste hold elever, der skal uddele spørgeskemaer, er ved at komme på plads ved siden af dem.

Rungsted Gymnasium sender nemlig ikke eleverne ud for at uddele spørgeskemaer i alle valgstedernes 12 åbne timer. I stedet er eleverne inddelt i hold, der afløser hinanden i løbet af dagen. Da Axel Lundqvist Jakobsen og Christoffer Sørensen er færdige med deres vagt, kan de sagtens se ideen i, at en lille smule af deres læseferie bliver brugt på praktisk samfundsfagsundervisning.

- Det her er meget sjovere, end når vi bare sidder i et klasselokale, fortæller Christoffer Sørensen.

Det er Axel Lundqvist Jakobsen enig med ham i.

- Jeg kan også godt lide det. Man får et meget større indblik i, hvad valget handler om. Det er lidt svært at sætte sig helt ind, fordi vi ikke selv kan stemme endnu, men man får det visualiseret på en anden måde, lyder det fra gymnasieleven, inden han og vennerne forlader valgstedet på Hørsholm Skole til fordel for solens stråler. Bag ham er endnu et hold elever ved at dele spørgeskemaer ud, mens flere vælgere valfarter til. Kuglepenne rammer papir, krydser sættes, og eleverne rækker ufortrødent spørgeskemaerne ud mod de næste fremmødte vælgere.

arrow Venstre vinder og de konservative jubler
05. juni 2019 kl. 22:52 Opdateret: kl. 22:52
arrow Venstre vinder Grønnegade
05. juni 2019 kl. 21:26 Opdateret: kl. 21:44
arrow Færre har stemt i Hørsholm
05. juni 2019 kl. 13:49 Opdateret: kl. 20:26
grafik køb billede