6. august 2021
Rasmus Visby er i en længerevarende konflikt med Hillerød Forsyning, en konflikt han blandt andet fortæller om i sin podcast, »Visbys Verden«.
Rasmus Visby er i en længerevarende konflikt med Hillerød Forsyning, en konflikt han blandt andet fortæller om i sin podcast, »Visbys Verden«.
Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Visby: Sagen er ikke slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visby: Sagen er ikke slut

Hillerød Forsynings største kritiker, Rasmus Visby, så gerne, at Hillerød Forsyning blev skilt ad og nogle selskaber solgt fra.

Hillerød - 15. august 2020 kl. 07:19
Af Janne Mulvad

- Det er første skridt hen mod, at de måske har forstået, at det ikke er i orden, det der foregår, med hensyn til lønninger og firmabiler. Men jeg ser på ingen måde, at sagen er slut. Lønniveauet er jo stadig alt for højt.

arrow Læs også: Forsyning strammer op på kunstkøb

Sådan lyder Rasmus Visbys reaktion på nyheden om, at Hillerød Forsyning har fyret affaldsdirektør Peter Maltha Larsen og blandt andet ikke længere vil give direktionen firmabiler som en del af deres løn.

Rasmus Visby, som bor i Gadevang, blev et kendt navn i Hillerød, da han omkring nytår lagde et opslag på facebook om lønninger i Hillerød Forsyning. Han har siden fortalt, hvordan han er havnet i en årelang konflikt med forsyningsselskabet, som han siden 2018 har søgt om oplysninger i, oplysninger om selskabets økonomi og lønninger, haveaffaldsordningen og meget mere.

På et tidspunkt blev Rasmus Visby bedt om ikke at søge om flere aktindsigter i selskabet, hvilket Rasmus Visby fastholder retten til. Han har siden gravet oplysninger frem om selskabets køb af møbler og kunst, brug af firmabiler med mere, og oplever nu at være politianmeldt af Hillerød Forsyning, som har anmeldt ham for chikanøs adfærd og trusler mod direktionen og medarbejderne. En anmeldelse, Rasmus Visby mener er et forsøg på at stoppe ham i at søge oplysninger frem om selskabet. Det har givet Rasmus Visby selv anledning til at politianmelde Hillerød Forsyning for falsk anmeldese.

Nu undrer Rasmus Visby sig over, at anmeldelsen mod ham ikke er trukket tilbage.

- Det virker mærkeligt, at man retter ind efter kritikken, men at jeg stadig er anmeldt til politiet, siger han.

Imperiebyggeri

I hans optik skal Hillerød Forsyning, som består af en lang række selvstændige selskaber, skilles ad, fjernvarmeselskabet måske privatiseres og affaldshåndteringen ind under kommunen igen.

- Jeg forstår ikke, hvorfor Hillerød skal have sådan en stor koncern. Man har jo startet en lang række selskaber. Skal Hillerød Kommune drive fjernvarme?, spørger han, som ikke mener, det giver mening, at Søren Støvring, adm. direktør i Hillerød Forsyning, skal være direktør for de mange selskaber.

- Det er jo imperiebyggeri, og man har tilsyneladende mistet overblikket, siger han, der som forbruger er bekymret for, hvad han egentlig betaler for, når han eksempelvis betaler sin affaldstakst.

- Er man helt sikker på, at de kundeservicemedarbejdere, der håndterer fjernvarmekunder, ikke er betalt af affaldspenge? Der er ingen gennemsigtighed i det, siger han og fortsætter:

- Det er jo en politisk beslutning, om Hillerød Kommune vil eje et kraftvarmeværk eller bygge en Solrødgård til en milliard kroner, men hvorfor skal det hele ligger under en direktør og så samtidig være så lukket, siger han og fortsætter:

- Det, der er spørgsmålet er, om de politiske beslutninger træffes på et oplyst grundlag.

arrow Nu skal Hillerød Forsyning kulegraves
06. oktober 2020 kl. 05:23 Opdateret: kl. 16:30
arrow Borgmester: Vi kommer til at diskutere forsyningens bestyrelse
08. september 2020 kl. 06:42 Opdateret: kl. 15:57
arrow Forsyningsdebat koger over på Facebook
05. september 2020 kl. 07:02 Opdateret: kl. 16:19
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?