21. april 2021
Carsten Larsen (til venstre) og Peder Bisgaard håber, at rigtig mange vil deltage i løbet og dermed fællesskabet. Foto: Martin Warming
Carsten Larsen (til venstre) og Peder Bisgaard håber, at rigtig mange vil deltage i løbet og dermed fællesskabet. Foto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virtuelt løb skal skabe fællesskab i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virtuelt løb skal skabe fællesskab i Hillerød

1-års dagen for den første store coronanedlukning markeres med et virtuelt løb, der skal skabe fællesskab blandt hillerødborgerne

Hillerød - 27. februar 2021 kl. 11:00
Af Martin Warming

De fleste af os husker klart og tydeligt onsdag den 11. marts 2020.

arrow Læs også: Hæder til Firmaidræt Hillerød

Det var den dag, hvor vores hverdag tog en stor drejning - både arbejdsmæssigt, familiemæssigt og ikke mindst i forhold til vores fritidsliv - da statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og annoncerede den første store nedlukning af samfundet på grund af corona-pandemien, der også var ved at få tag i os danskere.

Selv om 1-års dagen for den første nedlukning ikke er noget af fejre, så synes Firmaidræt Hillerød og Hillerød Events, at dagen skal markeres. Ikke mindst nu, hvor det begynder at lysne på både den ene og anden måde.

Derfor har de to lokale foreninger stablet arrangementet 'Hillerød i Bevægelse' på benene i dagene fra netop den 11. marts til og med den 14. marts.

"Arrangementet sættet fokus på bevægelse, der skal vise, at vi i Hillerød står sammen - hver for sig i hver vores boble. Vi bestræber os på at få glæden og fællesskabet tilbage gennem motionen," fortæller Peder Bisgaard, der er formand for Firmaidræt Hillerød.

Alt foregår virtuelt

Alle kan deltage i arrangementet, der kort fortalt er et virtuelt løb, der kan gennemføres både som gang, løb eller cykling. Man starter hjemme hos sig selv, eller et andet sted, man selv vælger, og så er meningen, at man skal uploade billeder fra sin tur på Hillerød.nu's Facebook-side.

"Det bliver et virtuelt løb, hvor deltagerne selv bestemmer, hvilken af de fire dage, de vil gennemføre turen, selv planlægger deres rute, selv tager tiden og selv jubler, når de kommer hjem," fortæller Peder Bisgaard.

Og det handler slet ikke om at løbe, gå eller cykle hurtigst, understreger han.

"I Firmaidræt Hillerød går vi ikke så meget op i mesterskaber og rekordtider. Til gengæld betyder fællesskab og gode oplevelser rigtig meget for os," siger Peder Bisgaard, der også selv husker den 11. marts sidste år klart og tydeligt.

"Klokken 21.15 løb den sidste deltager i vores Ladies Mud Rack Dark Edition over målstregen ved Firmaidrættens Hus, og ti minutter efter lukkede statsministeren landet ned. Efterfølgende har vi været nødt til at aflyse en del events på grund af corona-restriktionerne. Vi havde håbet, at vi kunne få lov til at gennemføre Ladies Mud Race Dark Edition i år, men vi må bare erkende, at det ikke bliver til noget, og så tænkte vi, at der skulle ske noget andet. Det har været et hårdt år for Hillerøds borgere og erhvervsliv, Firmaidræt Hillerød og foreningslivet i det hele taget, og derfor fik vi ideen til at markere 1-års dagen for nedlukningen med arrangementet Hillerød i Bevægelse', hvor vi kan løbe sammen - men alligevel hver for sig," siger Peder Bisgaard.

Alle, der deltager i Hillerød i Bevægelse, får en medalje med ens navn og den distance, man har tilbagelagt. Den er dog ikke i papir som her med derimod i træ fra Gribskov. Foto: Martin Warming

Medaljer til alle

Når man har uploadet sin tid på Facebook-siden, kan man efterfølgende afhente sin medalje i udvalgte butikker i Hillerød. På medaljen vil der stå ens navn og den distance, man har tilbagelagt.

"Medaljen er bæredygtig. Ikke blot fordi man kan bære den, men også fordi den er lavet af træ fra Gribskov," fortæller Carsten Larsen, der er formand for Hillerød Events.

Han var med på ideen om at stable et arrangement, der kan samle Hillerød, på benene med det samme, da Peder Bisgaard ringede og præsenterede den for ham.

"Vi synes, der skal ske noget, selv om store dele af samfundet stadig er lukket ned på grund af corona, og så håber vi selvfølgelig også, at vi kan sende nogle penge videre til vores medlemsforeninger efter løbet. Det har de brug for efter et år, hvor de ikke har haft mulighed for at tjene penge til foreningskassen," siger Carsten Larsen.

Det koster 50 kroner for unge under 15 år at deltage i løbet og 100 kroner for alle andre, og overskuddet fra løbet går altså til Hillerød Events medlemsforeninger og Firmaidræt Hillerød.

Alle, der deltager i arrangementet, er med i lodtrækningen om et gavekort på 5.000 kroner fra det lokale rejsebureau Verdensrejser, og søndag den 14. marts klokken 15 markeres afslutningen på Bevægelse i Hillerød med en livestreaming af præmieuddelingen med deltagelse af blandt andre Hillerøds borgmester Kirsten Jensen og Hanne Kirkegaard, der er formand for Idræts- og Sundhedsudvalget, på Hillerød.nu's Facebook-side.

Du kan læse mere om det virtuelle løb på www.hillerød.nu, hvor du også kan tilmelde dig.

arrow Firma-fodbolden vender tilbage
18. april 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 11:31
arrow Firmaidrætten har investeret i populær træningsmaskine
01. marts 2021 kl. 18:00 Opdateret: kl. 16:21
arrow Idrætsforening nægter at give op - satser på nye tilbud
25. januar 2021 kl. 11:53 Opdateret: kl. 22:37
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?