21. oktober 2021
Lærere og elever på Frederiksborg Gymnasium er en del af projektet ?Virtuel rejse i arktiske økosystemer ? dyk ned i klimaforandringerne? og har studieture til Grønland. Pressefoto
Lærere og elever på Frederiksborg Gymnasium er en del af projektet ?Virtuel rejse i arktiske økosystemer ? dyk ned i klimaforandringerne? og har studieture til Grønland. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virtuelle klimaforløb skal bringe videnskaben ind i undervisningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virtuelle klimaforløb skal bringe videnskaben ind i undervisningen

Frederiksborg Gymnasium er medskaber på nyt virtuelt undervisningsforløb om klimaforandringer

Hillerød - 23. august 2021 kl. 11:11

Frederiksborg Gymnasium & HF deltager i at udvikle virtuelle undervisningsforløb under titlen "Virtuel rejse i arktiske økosystemer - dyk ned i klimaforandringerne" til glæde for gymnasieelever i både Danmark, Grønland og Færøerne.

arrow Læs også: Se billederne: 540 nye gymnasieelever blev rystet sammen

Det treårige projekt er støttet med næsten tre millioner af Novo Nordisk Fonden og er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Grønlands Naturinstitut og Frederiksborg Gymnasium & HF.

Hen over de næste tre år udvikles virtuelle undervisningsforløb på dansk og grønlandsk. Projektet vil bestå af en e-bog, der stilles gratis til rådighed samt droneoptagelser af Grønland, der fungerer som en slags 'google street view', så eleverne virtuelt kan bevæge sig rundt i den grønlandske natur og se, hvordan indsamlingen af forskernes data foregår i praksis.

"Vi ønsker at kunne bringe videnskaben direkte ind i undervisningslokalet for at give eleverne en jordnær forståelse af klimaforandringerne og måske endda inspirere nogle af dem til selv at kaste sig over klimaforskningen", udtaler Svend Erik Nielsen, lektor i biologi og naturgeografi på Frederiksborg & HF, i en pressemeddelelse.

Undersøgelser lokalt

Biologilærere og naturgeografilærere på Frederiksborg Gymnasium & HF er med til at udvikle og afprøve undervisningsforløbene, og til at lave videoer til brug i undervisningen. Som en del af projektet skal elever i Danmark og Grønland desuden selv foretage undersøgelser af, hvordan klimaforandringerne kommer til udtryk i deres lokalområde. I Hillerød kunne man fx foretage målinger i Teglgårdssøen og sammenligne dem med målinger i Nuuk til virtuelle seancer, hvor eleverne vil få følge af klimaforskere i bearbejdelsen af data og i deres arbejde i felten.

Det fortæller Svend Erik Nielsen, der udover at undervise i biologi på Frederiksborg Gymnasium & HF, også er en ildsjæl udover det sædvanlige og bidt af Grønland. Endda så bidt af Grønland, at tur i juli, hvor projektet skulle filme til de virtuelle undervisningsforløb, var Svend Eriks Nielsens tur nr. 100 til Grønland.

Han var i september med syv elever i Grønland og arbejde med klimadilemmaer, og det arbejde fortsætter i det kommende skoleår, hvor 12 elever og to lærere igen skal til Grønland.

Desuden var 3v sidste år så heldige at være på studietur til Grønland i efteråret i Kobbefjorden, og det håber skolen bliver muligt at gentage.

Mdt

arrow Gymnasium hejser grønt flag og vil pleje naturen
24. august 2021 kl. 10:10 Opdateret: kl. 09:33
arrow 500 nye gymnasieelever budt velkommen
13. august 2021 kl. 15:58 Opdateret: kl. 13:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?