18. december 2017
3F Frederiksborg har lavet en blokade mod virksomheden Entreprenør & Anlæg Dan Jørgensen A/S, der ligger i Uvelse. 			Foto: Google Streetview
3F Frederiksborg har lavet en blokade mod virksomheden Entreprenør & Anlæg Dan Jørgensen A/S, der ligger i Uvelse. Foto: Google Streetview
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhedsejer er rystet over 3F-blokade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhedsejer er rystet over 3F-blokade
Opdateret 12. februar 2016 kl. 12:41
Hillerød - 10. februar 2016 kl. 14:18
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden torsdag den 4. februar har 3F Frederiksborg haft en blokade mod virksomheden Entreprenør & Anlæg Dan Jørgensen A/S i Uvelse.

arrow Læs også: Tæt på løsning i blokade-strid

Den 4. februar indrykkede de en annonce på blandt andet Frederiksborg Amts Avis' hjemmeside www.sn.dk, hvor der stod, at ingen af 3Fs medlemmer må tage arbejde hos Entreprenør & Anlæg Dan Jørgensen A/S, fordi firmaet nægter at indgå overenskomst med 3F.

- Vi har stadig en blokade mod virksomheden, for der er endnu ikke indgået nogen overenskomst. Vi har været i dialog i starten, og på et tidspunkt er den strandet. I første omgang er blokaden en henstilling til vores medlemmer om ikke at tage arbejde hos firmaet. Hvis vi ikke kan få overenskomst, så kan vi søge en sympatikonflikt, som betyder, at hvis man møder firmaet på en byggeplads, kan vi trække medarbejderne ud. Det betyder konsekvenser for ham og for byggepladsen. Når det kommer dertil, så holder vi kortene tæt til kroppen, men der er vi altså slet ikke endnu, siger formanden for Byggegruppen i 3F Frederiksborg Mogens Larsen.

Dan Jørgensen, der ejer Entreprenør & Anlæg Dan Jørgensen A/S, er dybt frustreret over blokaden:

- Jeg har aldrig snakket med 3F. Der har været skrevet en mail eller sendt et brev til mig, men det er ikke en måde at kommunikere på. Jeg er frustreret og rystet over det her. Som lille selvstændig, der prøver at drive en virksomhed i kommunen, så skal jeg svines til i den annonce uden mulighed for at kunne forsvare mig. Hvis jeg lukker, så lukker de en virksomhed uden grund. Jeg har en overenskomst gennem Danske Anlægsgartnere. Jeg synes, det er fornuftigt at være med i en fagforening, men ikke når fagforeningen prøver at ødelægge det for de små selvstændige erhvervsdrivende, siger Dan Jørgensen.

Da Frederiksborg Amts Avis senere ringer tilbage til Mogens Larsen for at høre, hvad han siger til, at Dan Jørgensen efter sigende har en overenskomst, lyder meldingen nu:

- Lige nu foregår der forhandlinger med virksomheden. Jeg er optimistisk og håber, at vi kan løse det i løbet af ugen, siger Mogens Larsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk