27. september 2021
Taget på det gamle missionshus skal rives ned, og der skal opføres en ny tagkonstruktion. Tårnet og vindueshullerne bevares.Fotos: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Taget på det gamle missionshus skal rives ned, og der skal opføres en ny tagkonstruktion. Tårnet og vindueshullerne bevares.Fotos: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildt byggeprojekt: - Skulle man ikke købe en kirke og se, hvad det kan blive til?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vildt byggeprojekt: - Skulle man ikke købe en kirke og se, hvad det kan blive til?
Hillerød - 15. december 2020 kl. 08:30
Af Janne Mulvad

Til næste år kan man flytte ind i en lejlighed med eget kirketårn og spidsbuede vinduer midt i Hillerød. En gruppe lokale investorer er nemlig i fuld gang med at skabe Indre Missions gamle missionhus Bethlehem på Hostrupsvej om til ti lejligheder i et projekt, der er døbt Hostrups Have.

arrow Læs også: Større altaner i gammel kirke splittede politikere

- Det er faktisk rigtig sjovt, fortæller en af de fire, Niels Ole Jensen, som er indehaver af malerfirmaet 10kanten.

Missionshuset blev opført i 1890 med både tårn, sal og kirkeskib. I 2017 satte Indre Mission Bethlehem til salg, og blev købt af de fire investorer.

- Det var en tosset idé, som Palle Andersen kom med. Skulle vi ikke købe en kirke og se, hvad vi kunne få ud af det. Så det er lidt en pludselig indskyldelse, som er blevet til det her, siger Niels Ole Jensen, som står bag projektet sammen med Palle Andersen, som har murerfirmaet Hansen & Graversen, Jesper Følbæk Nielsen, medejer af tømrer- og snedkerfirmaet Børge Nielsen samt Erik Nielsen, der ejer Erik Nielsen VVS.

De fire har arbejdet sammen før og ejer flere ejendomme i Hillerød. Det er dog første gang, de ombygger en kirke til boliger.

- Vi synes, det er sjovt at bygge kirken om og vise, at man godt kan bygge noget godt, og bevare det gamle. Det er sjovt at kunne passe på tingene, fortæller Niels Ole Jensen.

Bevarer så meget man kan

Projektet er tegnet af de lokale arkitekter fra Arc Nordic, og man har blandt andet været i dialog med museet for at bevare så meget af bygningen som muligt. Her fandt man en mulighed for at bevare de bevaringsværdige bygningsdele, tårnet og vinduernes facon, og stadig indrette boligerne.

- Det skal jo være et samspil mellem det, der er bevaringsværdigt og det, der kan bygges, fortæller Niels Ole Jensen.

I selve det tidligere missionshus indrettes fire lejligheder, og derudover opføres der en bygning bag ved med seks lejligheder. Her lå en præstebolig, som er revet ned. Kirken står lige nu som en tom skal, uden indmad og uden den bagerste mur. Under tårnet graves ud for at kunne forstærke fundamentet under tårnet. Taget skal skiftes ud med en ny tagkonstruktion, der også gør, at taget kan blive højere end det var på missionshuset.

I begyndelsen af de nye år forventer Niels Ole Jensen, at man begynder opbygningen af boligerne ind i kirken.

- Det er svært at lave en plan, når man bygger en kirke om til boliger. Der opstår hele tiden noget uforudsæt, så vi må tage den fra dag til dag. Men det er heldigvis nemt at træffe beslutninger, for vi bygger det jo selv, og bruger vores egne håndværkere, siger han.

Vil selv bo i det

Lejlighederne bliver ejerlejligheder på 93 til 131 kvadratmeter. Prisen bliver 37.500 pr. kvadratmeter. Investorerne har valgt ikke at udnytte bebyggelsesprocenten på grunden fuldstændigt, for at få et pænt resultat.

- Vi kunne ikke få det til at harmonere med projektet, hvis grunden blev fyldt op til bristepunktet. Det betyder også, at hvis vi skulle se det som en investering, ville der nok ikke være økonomi nok i det. Men vi er alle født og vokset op her i byen, og synes det er et sjovt projekt. Og vi laver noget, som vi faktisk gerne selv vil bo i, siger Niels Ole Jensen.

arrow Byens nye byggerier kan skabe nye åndehuller
19. august 2020 kl. 06:32 Opdateret: kl. 13:47
Stemmer du til kommunalvalget i år?