15. februar 2019
Indsatsleder Morten Pontoppidan fra Frederiksborg Brand & Redning samt Henrik Olsen ofra Falck viser, at isen på Slotssøen endnu er for tynd til at man kan færdes på den. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Indsatsleder Morten Pontoppidan fra Frederiksborg Brand & Redning samt Henrik Olsen ofra Falck viser, at isen på Slotssøen endnu er for tynd til at man kan færdes på den. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Isen på søerne er stadig for tynd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Isen på søerne er stadig for tynd
Hillerød - 09. februar 2018 kl. 14:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gå ikke ud på isen, den er for tynd. Sådan lyder budskabet fra Hillerød Kommune, der trods frostvejr kræver 13 centimeter tyk is på de fleste af kommunens søer og 20 centimenter på Slotssøen og Teglgårdssøen, hvilket skyldes de lokale strømforhold der.

Og fredag kom der syn for sagen, da redningsfolk foranstaltede en øvelse på Slotssøen. Udrykningsleder Henrik Olsen og brandmand Stig Kragholm fra Falck slog hul i isen, som viste sig seks-syv centimeter tyk, og øvelsen fortsatte midt ude på søen. Henrik Olsen øvede sig i at trække sig selv op og derefter med den såkaldte bananbåd at optage folk, der måtte være røget gennem isen.

- Det var vigtigt at få afprøvet situationen. Vi er klar til at rykke ud indenfor et minut, når vi bliver kaldt ud, fortæller indsatsleder Morten Pontoppidan fra Frederiksborg Brand & Redning. Han supplerer med den oplysning, at der er opsat redningskranse ved søerne. Derudover er der gode råd at finde på Trygfondens hjemmeside om, hvordan man gebærder sig i forhold til is og ikke gangbar is på søerne.

Hillerød Kommune sætter nu skilte op ved søerne, hvorpå der står, at færdsel på søerne er forbudt. Det har hidtil ikke været nødvendigt som følge af den milde vinter, men det har de seneste dages frostvejr ændret på. Omend isen altså fortsat er tynd.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk