20. oktober 2018
Venstre placerer egne byrødder på samtlige formandsposter i den fordeling, partiet efter valget lavede med Socialdemokratiet. S deler derimod ud til SF og Radikale. Foto: Allan Nørregaard
Venstre placerer egne byrødder på samtlige formandsposter i den fordeling, partiet efter valget lavede med Socialdemokratiet. S deler derimod ud til SF og Radikale. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre sætter sig på udvalgene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre sætter sig på udvalgene
Hillerød - 07. december 2017 kl. 04:32
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter valget delte Socialdemokratiet og Venstre magten imellem sig i Hillerød, for derefter at kunne tilbyde poster til andre partier. Men kun S har delt ud af formandsposterne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Afgående borgmester: Jeg var lovet en plads i økonomiudvalget

For at pege på Kirsten Jensen (S) som borgmester fik Venstre til gengæld tildelt en stor overvægt af formandsposter i det kommende Hillerød Byråd, da de to partier konstituerede sig efter valget.

De to partier delte borg­mester­poster samt formands- og næstformandsposterne i udvalg og forsyningsvirksomhed mellem sig, men skrev samtidig under på, at de skulle bestræbe sig på, at alle partier blev repræsenteret i det nye byråd, og at de kunne dele ud af posterne.

Nu har S og V fået resten af partierne med, og mens alle partier ganske rigtigt nu er repræsenteret i konstitueringen, så er det kun S, der har delt ud af formandsposterne. V har beholdt sine selv.

- Jeg synes, fordelingen afspejler vælgernes tale. Det har været vigtig for os at dele ud først og fremmest til de partier, som har været loyale over for Venstre i valgkampen og i de forgangne mange byrådsperioder. Det er derfor, vi giver både 2. viceborgmesterposten væk og to ØU-poster. Og så har vi sammensat udvalg på den måde, hvor vi har to medlemmer ud af fem, at der er der ikke kun venstrefolk, siger Hillerød Kommunes kommende viceborgmester, Klaus Markussen.

arrow Sådan fordeles posterne i det nye Hillerød Byråd
07. december 2017 kl. 04:29 Opdateret: kl. 00:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk