19. september 2019
Vejnavnene i Frederiksbro skal være mere historiske, mener politikere, der nu har bedt bygherren tænkte en ekstra gang over de kommende vejnavne. Illustration: Mangor & Nagel
Vejnavnene i Frederiksbro skal være mere historiske, mener politikere, der nu har bedt bygherren tænkte en ekstra gang over de kommende vejnavne. Illustration: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejnavne skal have historisk islæt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejnavne skal have historisk islæt
Hillerød - 14. maj 2019 kl. 07:22
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blåbærleddet, Brombærvej, Mirabellevej, Laurbærvænget. Der er lagt op til en nyt bær-kvarter i Hillerød ud fra de forslag, som Hillerød Kommune har modtaget om nye vejnavne i Frederiksbro. Men Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget har bedt bygherren tænke en ekstra gang over navnene, inden de kommende veje får et navn.

- Vi synes, Frederiksbro er et rigtig, rigtig flot navn. Derfor undrer vi os over, at man ikke tænker videre ud fra det, når man skal udnævne nogle vejnavne. Det kunne godt være noget historisk og noget med kongehuset, hvis man ser på den historie, vi har her i området. Og i området omkring har mange af vejene navn efter de nordiske guder, som jo også er noget historisk. Derfor kunne vi godt tænke os, at de lige tager en runde mere, for når de allerede har fundet så flot et navn som Frederiksbro, synes vi også, det ville være godt, hvis det gav lidt genlyd på vejnavnene, siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget.

Også i Favrholm er navnelegen i gang. Her bruger byudviklingsselskabet navnet »Favrholm City« om bydelens stationsområde, som de ønsker at fastholde, fordi det »udviser et internationalt udsyn og formidler, at området er Favrholms mest centrale del«. Samtidig foreslår byudviklingsselskabet, at stiforbindelsen mellem Favrholm Station og Nyt Hospital Nordsjælland skal hedde »Favrholm Allé«, som ifølge selskabet fortæller om »moderne forløb, hvor bygninger og træer danner ramme om byens liv,« ligesom det associeres med en tryg og smuk oplevelse.

Vejnavnene i Favrholm skal dog ligeledes tages op til overvejelse igen.

- Vi har spurgt bygherren, hvilken identitet man ønsker på projektet. Det bør man kigge på, inden man finder ud af, hvad tingene skal hedde, og da de jo ikke skal bygge i morgen, har vi tid nok til lige at snakke med hinanden en gang mere. Det er jo nogle vejnavne, der kommer til at være der i mange år, og derfor tænker vi, at vi vil gå lidt grundigere til værks, siger Dan Riise.

Ifølge Dan Riise er det i sidste ende Hillerød Kommune, der bestemmer, hvilke navne vejene får.

- Det er os, der bestemmer i sidste ende, men vi vil gerne gøre det i samarbejde med de mennesker, der bygger. Derfor prøver vi at gå lidt sammen og hæve niveauet, siger udvalgsformanden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede