8. august 2020
Så voldsomt var personbilen beskadiget efter uheldet på Hillerødmotorvejens forlængelse den 6. april i år. Nu er otte bilister blevet dømt for at lave ulovlige u-vendinger, mens politiet var i færd med at rydde op efter uheldet og vejen var delvist spærret. Foto: Allan Andersen
Så voldsomt var personbilen beskadiget efter uheldet på Hillerødmotorvejens forlængelse den 6. april i år. Nu er otte bilister blevet dømt for at lave ulovlige u-vendinger, mens politiet var i færd med at rydde op efter uheldet og vejen var delvist spærret. Foto: Allan Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vej spærret efter ulykke: Otte dømt for uvending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vej spærret efter ulykke: Otte dømt for uvending
Hillerød - 30. oktober 2019 kl. 06:14
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 6. april i år skete der igen en alvorlig ulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse, og vejen blev spærret i nordgående retning, mens der blev ryddet op efter ulykken.

arrow Læs også: 45-årig dræbt: Bøderegn efter ulykke

Det fik mange bilister til at lave u-vendinger for at slippe væk fra den lukkede vej.

Nu har otte af dem fået bøder for de ulovlige u-vendinger.

Syv af de tiltalte var mænd, mens en enkelt af bilisterne var en kvinde. To af bilisterne erkendte sig uden forbehold skyldig, mens de andre seks erkendte de faktiske forhold, men ikke at der var tale om, at de havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Det var dommeren ved Retten i Hillerød dog ikke enig i.

»Retten finder, at forbuddet mod vending på motortrafikvej efter færdselsloven er så grundlæggende og sikkerhedsmæssigt betydningsfuldt, at en overtrædelse heraf i almindelighed er en tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, og uanset om det godtgøres, at personer eller ting har været udsat for konkret fare,« fremgår det af dombogen om rettens begrundelse for at erkende alle otte bilister skyldige.

Bilisterne blev alle idømt en bøde på 2500 kroner, ligesom de fik en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Politi fangede kun få

Ulykken den 6. april var voldsomt og medførte, at en 42-årig mand fra Ølsted blev bragt til Rigshospitalets Traumecenter. Manden var omkring klokken 08.45 kommet kørende i sin personbil ved afkørslen til Roskildevej, da der skete et frontalt sammenstød mellem personbilen og en varebil. Den 42-årige blev meldt uden for livsfare, mens føreren af varebilen stak af efter uheldet.

Mens politiet havde travlt med at rydde op efter uheldet, som gav massive trafikale problemer, fordi vejen delvist blev spærret i nogle timer, fik politiet pludselig også travlt med en del af de bilister, som holdt i kø ved ulykkesstedet.

- Der er desværre rigtig mange bilister, som vender ude på motorvejen. Det er forbundet med en overtrædelse af færdselsloven at gøre det, og det giver både et klip i kørekortet og en kæmpe bøde. Og det er jo også sådan, færdselsuheld sker, sagde vagtchef ved Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad, på dagen for uheldet.

Politiet fandt bødeblokken frem i 12 tilfælde og noterede bilister for ulovlige u-vendinger på motorvejsforlængelse. Men det var ifølge Søren Bjørnestad kun et fåtal, politiet fik fat i.

Kun skrevet en tiendedel
Også i juli i år var den gal med utålmodige bilister, der lavede ulovlige vendinger på Hillerødmotorvejens forlængelse. Den 10. juli ved 14-tiden var tre biler involveret i en ulykke på forlængelsen ved Nr. Herlev. To af bilerne brød i brand, og både politi og Frederiksborg Brand og Redning arbejdede derfor på stedet efterfølgende, mens vejen var spærret.

Det fik over 10 bilister til at køre hen over linier og spærreflader og vende rundt, hvilket vagtchef Henrik Alstrup både kommenterede på Twitter og her i avisen.

»Det er ulovligt og skaber fare for andre. Oplever vi denne adfærd ude på stedet, vil vi uddele bøder for det. Vær i stedet tålmodige og følg vores anvisninger på stedet«, skrev vagtchefen på Twitter og tilføjede til avisen, at der var blevet skrevet 10 bøder på stedet.

- Min indsatsleder fortalte mig fra stedet, at de kun har skrevet en tiendedel af de bøder, som de kunne have skrevet. Men betjentene har jo travlt med andre ting end at skrive bøder ud, når de er ude ved ulykken, sagde Henrik Alstrup efter ulykken.

arrow Bøderegn efter alvorligt sammenstød
10. juli 2019 kl. 15:55 Opdateret: kl. 20:44
arrow 12 skal til køreprøve efter uheld på motorvej
06. april 2019 kl. 14:32 Opdateret: kl. 14:32
arrow Efter uheld: Politiet giver opsang til bilister
06. april 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:38
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?