3. juli 2020
Marie Lau Florin går tit 24 kilometer hjem fra arbejde, men det er ingen ting i forhold til Caminoen, hvor man vandrer i flere dage.
gallery icon

Se billedserie

Marie Lau Florin går tit 24 kilometer hjem fra arbejde, men det er ingen ting i forhold til Caminoen, hvor man vandrer i flere dage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandring giver Marie ro i sjælen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandring giver Marie ro i sjælen
Hillerød - 10. september 2018 kl. 13:38
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

24 kilometer. Så langt vandrer Marie Lau Florin tit, når hun efter arbejde trækker i vandrestøvlerne og går turen hjem fra arbejde til Snekkersten, men det er ingenting i forhold til hendes andre vandreture.

Marie Lau Florin arbejder selv på Skovskolen i Nødebo, og hun var en del af Naturens dag i weekenden, hvor hun lystigt delte ud af sine erfaringer og oplevelser.

Caminoen er oprindeligt en pilgrimsrute, som var meget populær i middelalderen. Man går gennem dem spanske natur til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela. Caminoen er steget ekstremt i popularitet ifølge Marie Lau Florin.

- Lige under 2500 gik Caminoen i 1986, 277.000 gik den i 2016 og sidste år var det over 300.000, og stigningen fortsætter, siger hun.

Det er snart ti år siden, at Marie Lau Florin vandrede første gang.

- Jeg fik min debut sammen med min 15-årige datter, og det blev en hel Camino, for det blev den engelske rute, som er 121 kilometer i alt, siger hun.

Det unikke ved Caminoen er ifølge Marie Lau Florin, at der maksimalt er 500 meter imellem hver markering på ruten, så kort og mobiltelefoner er unødvendige.

- Jeg synes, det giver en kæmpe frihed, når man ikke behøver bekymre sig om at finde vej, orientere sig i kort. Det bliver ikke så teknisk, siger hun.

Men hvad skal man egentlig snakke om på den lange vandretur. Det har hun også et råd til:

- Når jeg går med min mand, så har vi ofte dagens tema. Vi har seks børn til sammen, så der er rigeligt at holde styr på. Økonomi kan også være et tema. Men den dag, vi havde børn som tema, kom vi til et lille sted på Caminoen, hvor der var seks små killinger, hvor fem af dem lå i en bunke og den ene lå udenfor. Det gav anledning til at tale om børnene og personlighed, og hvornår er man den ene kat fremfor den anden kat. Det, at vi så det, gav en indre rejse og en dybde i vores dialog, siger Marie Lau Florin, som er blevet bedre til at slippe sine bekymringer.

En af de bekymringer, som Marie Lau Florin har haft, er regn. Den har hun tænkt meget over.

- Det her med, om jeg bliver tvunget til at gå rundt i våde sko og vådt uldtøj, det er ikke sjovt, men når du bliver gennemblødt i livet - også i overført betydning - så skinner solen igen på et tidspunkt, og alt det, der lige nu er gennemblødt og uoverskueligt, det tørrer i solen igen, siger hun.

For Marie Lau Florin handler det hele om at komme helt ned i gear.

- Jeg synes jo, det er en måde at få sjælen ned i et tempo. Det er en fordybelse i en hverdag, som godt kan være rimelig vild, og hvor tingene går rigtig hurtigt, og vi bliver bombarderet med sociale medier. Jeg tror, mange lever i et for højt tempo, hvor sjælen ikke kan følge med, siger hun.

Har man mod på selv at vandre eller kan man bare ikke få nok ligesom Marie, så kan man på hjemmesiden friefodspor.dk læse mere.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?