21. januar 2019
Efter otte år som en af de helt centrale figurer i Socialdemokratiet, overlader Louise Colding Sørensen nu posten til yngre kræfter. Foto: Kenn Thomsen
Efter otte år som en af de helt centrale figurer i Socialdemokratiet, overlader Louise Colding Sørensen nu posten til yngre kræfter. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vagtskifte hos Socialdemokraterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagtskifte hos Socialdemokraterne
Opdateret 13. januar 2018 kl. 12:29
Hillerød - 12. januar 2018 kl. 07:29
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter otte år som formand for socialdemokratiets byrådsgruppe har Louise Colding Sørensen trukket sig fra posten. I stedet er Christina Høi Skovdal ny gruppeformand, flankeret af en gruppenæstformand, som er den nyvalgte Thomas Brücker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Gruppen pegede på mig, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at de har vist mig den tillid. Det er en stor opgave, som man skal have respekt for, og som jeg glæder mig til. Det bliver spændende og lærerigt at prøve det, siger Christina Høi Skovdal om den nye opgave. Hun fortsætter:

- Det er Louises eget valg, at hun gerne vil stoppe, og så har det været alles ønske, at der fremover er lidt flere, der løfter opgaven. Vi er jo en stor politisk gruppe med ni medlemmer, så der er meget arbejde i at lede den, siger hun.

Louise Colding Sørensen fortæller, at beslutningen om at træde tilbage fra posten som gruppeformand har været undervejs i et stykke tid.

- Det er et ret ret stort arbejde, hvis man skal gøre det ordentligt, og det er sådan, jeg foretrækker at gøre tingene. Så det politiske arbejde har taget meget af min tid. Jeg har længe gået og skrevet på en roman, men det har været svært for mig at finde tid til det, siger Louise Colding Sørensen og fortsætter:

- Jeg havde besluttet mig for, at nu ville jeg hjælpe Kirsten med at komme tibage til borgmesterposten, og hvis det lykkedes, ville jeg give stafetten videre. Nu er der valgt nye mennesker ind, som også skal have chancen for at være med helt tæt på og være med til at træffe de store beslutninger. Det er spændende, på grænsen til det nervepirrende, når tingene spidser til, både i budgetforhandlinger og som i november ved kommunalvalget, siger hun.

Kirsten Jensen fik som bekendt fingrene i borgmesterposten, og da Forlaget Mellemgaard for nylig besluttede at optage Louise Colding Sørensens roman, faldt det hele i hak.

- Jeg har to bøger mere i mit hoved, så da den første roman blev optaget af forlaget, var det nok det sidste skub. Så har jeg slet ikke tid til at være gruppeformand, siger hun.

Louise Colding Sørensen vil dog fortsat være en markant politiker i byrådet, blandt andet som formand for det nye udvalg for natur, miljø og klima.

- Vi har jo et politisk mål om at få miljø og naturen op på dagsorden, så det kræver noget af mig at få det sat godt i gang. Det er vildt spændende, siger Louise Colding Sørensen, som i øvrigt forventer at hendes roman, »Med fjenden i hjertet« udkommer i løbet af foråret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk