18. september 2021
Allan Olsen har glædet sig til at komme i gang og se de glade kunder igen, om end juli normalt ikke er den måned, hvor der sker mest. Han forventer dog flere kunder snart. Foto: Allan Nørregaard
Allan Olsen har glædet sig til at komme i gang og se de glade kunder igen, om end juli normalt ikke er den måned, hvor der sker mest. Han forventer dog flere kunder snart. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værtshusejer glæder sig over genåbning men er bekymret for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værtshusejer glæder sig over genåbning men er bekymret for fremtiden

1. juli åbnede bodegaen Striben i Skævinge atter til stor glæde for lokalborgerne. Men selvom ejeren og stamkunderne er glade, er timingen ikke den bedste

Hillerød - 30. juli 2021 kl. 05:00
Af Thomas Kellermann

Bodegaen Striben, der ligger på hovedgaden i Skævinge, har som mange andre glædet sig til at få lov at genåbne. Og det er først og fremmest glæden, det er til at få øje på en julidag, hvor ejer Allan Olsen tager imod Hillerød Posten.

"Folk elsker at komme her, for vi tager os af hinanden. Og har man brug for hjælp til et eller andet, skal vi nok finde ud af det," siger Allan Olsen, der er glad for at være i gang igen. Samme opfattelse har Lis Mortensen, der er en af seks fremmødte stamkunder:

"Det er jo et socialt samlingssted og endda lille fristed. Vi passer på hinanden her," siger Lis Mortensen og forklarer, at alderspræsident Finn, der sidder et bor længere nede på værtshuset, godt kan forvente et par opkald, hvis der går et par dage, inden man ser ham, fordi stamkunderne på Striben vil være sikre på, han er i god behold.

Seks mand stærk var mødt op i mandags, hvor Hillerød Posten var budt velkommen i Striben. Her ses tre af stamkunderne, "Boysen", Lis og Claus. Foto: Allan Nørregaard

Bekymring

I god behold er til gengæld ikke kassebeholdningen hos bodegaen. I hvert fald siger Allan Olsen, at han håber på, at de moms-lån, han har taget i forbindelse med coronanedlukningen, forhåbentlig bliver mulige at betale gennem en afdragsordning:

"Jeg er lidt bekymret og frygter for, når de lån skal betales tilbage. Men jeg håber, der kommer en afdragsordning, for ellers er vi altså mange, der risikerer at gå konkurs, og så vil hjælpepakkerne jo ende med at være spildte".

Kunder tvivler han dog ikke på, at der nok skal komme flere af.

"1. juli var den værst mulige dag, vi kunne åbne. Det er altid her, der sker mindre, så det er svært at indhente noget af det tabte. Men når vi kommer hen til august og folk begynder at komme hjem fra ferie, skal der nok komme flere. Så skal håndværkeren eller landmanden have sig en fyraftensøl og vender måske retur efter aftensmaden. Det er alle slags mennesker, der kommer her, og jeg glæder mig til, der kommer flere," siger Allan Olsen.

De tre steder, som er "the place to be". Foto: Allan Nørregaard

Samlingssted

Og det er til at se, at det er alle fra det omkringliggende bysamfund, der kunne finde på at lægge vejen forbi Striben. Bagerst i bodegaen hænger et billede fra 2015, der er taget i forbindelse med projektet "Hillerøds uendelige historier", hvor to musikere interviewede otte personligheder i Hillerød, der gør noget særligt for lokalområdet - altså heriblandt Allan Olsen. Længere nede ad samme væg hænger en trøje med bodegaens billardhold, der tager rundt i kommunen og dyster mod andre beværtninger, ligesom et billede af Wibroe-øllen, der blev doneret af en gæst, hænger på væggen.

"Det er jo en nordsjællandsk øl, så på den måde er den jo lidt lokal," siger Allan Olsen om øllen fra det helsingoranske bryghus.

I et af bodegaens hjørner finder man en grøn dekorationskugle med byerne "Skævinge, Paris, London" på, der med et glimt i øjet henviser til de tre steder, som er "the place to be". I modsatte hjørne findes såmænd en lille scene. For godt 10 gange om året sker det nemlig, at der er live-musik på Striben.

"Og bands har selvfølgelig også været pressede under corona. Så det bliver nok nemt at hyre nogen nu her," siger Allan Olsen med et glimt i øjet og nikker anerkendende til, at det trods alt er en positiv ting ved corona, var man tvunget til at se det på den lyse side.

Striben:
  • Ligger på Hovedgaden 6A i Skævinge.
  • Har åbent alle ugens dage fra klokken 12. Mandag til torsdag er lukketid klokken 22, mens det er klokken 00.00 fredag og lørdag, og søndag er det klokken 20.
  • Åbnede i 96 som café, men blev et par år senere omdannet til bodega, der siden fik navnet Striben.
Vennerne

Der er god grund til at se tingene fra den lyse side, når man som Allan Olsen arbejder mellem 55 og 60 timer om ugen på at styre Striben. For når der er åbent alle ugens dage fra klokken 12, har der været nok at se til, siden han overtog Striben i 2009. Dog har han almindeligvis 3-4 medarbejdere til at hjælpe i weekenden. En af de ting, de forhåbentlig husker, er at lægge flamingoæskerne oven på skabet lige bag baren, så det isolerer kulden lidt bedre end plexiglasset.

Derfor står der skrevet med fed tusch, "Husk mig til efter luk" på de tre kasser. Allan Olsen er midt i sin forklaring, da stamkunden "Boysen" drillende bemærker, at Allan Olsen ingenting hører, og at han da sådan set godt kunne tænke sig en øl. Boysen, som er hans kælenavn, og konen Lis Mortensen er kommet på Striben flere år, ligesom Carsten og førnævnte Finn, der sidder ved bordet bag dem.

De har nemlig ikke meget familie i området, og så er det belejligt, at man har vennerne fra Striben til at sørge for, man har det godt.

"Jeg kender 98 procent af de kunder, der kommer her. De er meget loyale," tilføjer Allan Olsen.

Tiden vil vise, hvordan det går for bodegaen Striben, der har sit navn fra den 'stribe' af butikker der har ligget på Hovedgaden i Skævinge. Ganske vist kommer der imidlertid en kunde, Allan Olsen lige skal tage sig af.

"Hej, Bjørn!," udbryder han.

"Længe siden," svarer Bjørn, før snakken så langsomt begynder at gå.

Der er en del, der lige skal indhentes.

Synes du, at kommunen er der for dig?