20. november 2017
Pr. 1. december 2016 overtog Peter Lauridsen den pædagogiske ledelse af Østhuset. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Pr. 1. december 2016 overtog Peter Lauridsen den pædagogiske ledelse af Østhuset. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værested skal være samlingspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værested skal være samlingspunkt
Hillerød - 19. april 2017 kl. 05:54
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kommunale værested Østhuset ved Grønnevang Skole i Østbyen, skal været et samlingspunkt for lokalområdet. Et sted, der tager aktiv del i lokalsamfundet med den store etniske diversitet og får unge, der har det svært, på rette spor. Det mener værestedets nye leder, Peter Lauridsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gennem adskillige år har lederen heddet Lasse Hal, men i september sidste år sagde han sin stilling op med fratrædelse fra udgangen af oktober. I den mellemliggende periode var en sektionsleder fra rådhuset konstitueret leder og 1. december blev Peter Lauridsen ansat.

- Det, jeg gerne vil med mit arbejde, er at kunne få de unge til at se positivt på egne muligheder, at være en positiv del af lokalområdet, at få gjort Østhuset til et samlingspunkt for området, hvor alle har mulighed for at være, siger han.

Og derfor samarbejder Østhuset både med skolen, kirken og Brohuset i Østbyen, ligesom den er en del af det kriminalpræventive arbejde.

- Østhuset skal være en aktiv medspiller i lokalmiljøet og være med til at gøre det til et fedt sted at bo i Hillerød Øst, siger han.

Peter Lauridsen er nu ved selv at ansætte en ny pædagog og en ny klubassistent så Østhuset kommer op på en 10-12 ansatte, dog langtfra alle på fuld tid.

Han er selv født og opvokset i Hillerød på Skansevej og har endda gået på Østhusets naboskole, Skanseskolen, som Grønnevang Skoles afdeling i Østbyen hed tidligere. Han gik der i 10 år fra skolen startede, og han kender derfor området, selvom han bor i Hvidovre nu.

Han har 22 års erfaring som ansat på Ishøj Ungdomsskole, heraf de sidste 18 år som leder af det nu nedlagte værested Den Flyvende Kuffert, som Peter Lauridsen var med til at bygge op fra starten af. Derfra har han erfaring i at arbejde med unge mennesker med anden etnisk baggrund end dansk.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk