28. september 2021
Tre plejehjemsbeboere, der er blevet vaccineret, er konstateret smittet med corona-virus. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Tre plejehjemsbeboere, der er blevet vaccineret, er konstateret smittet med corona-virus. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccinerede plejehjemsbeboere smittet med coronavirus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccinerede plejehjemsbeboere smittet med coronavirus

Tre plejehjemsbeboere og tre medarbejdere er blevet testet positive for coronavirus

Hillerød - 20. januar 2021 kl. 06:30
Af Martin Warming

Tre beboere på Plejecentret Skovhuset i Hillerød er på trods af mange forskellige tiltag, coronarestriktioner og vaccinationer blevet smittet med coronavirus. Det oplyser Hillerød Kommune.

arrow Læs også: Corona-udbrud: Alle i Nødebo opfordres til at lade sig teste

De tre beboere, der nu er konstateret smittet med corona, fik ellers den første af to corona-vacciner den 6. januar, men der går mellem syv og 10 dage, før vaccinen virker. De blev konstateret smittet i fredags den 15. januar. Udover de tre beboere er også tre medabejdere blevet smittet med coronavirus, men Hillerød Kommune kan ikke svare på, om de også er blevet vaccineret.

Der er derfor blevet indført besøgsforbud på plejehjemmet, og det betyder, at man heller ikke må besøge beboerne i de udendørs drivhuse, der er blevet sat op til formålet.

Det betyder, at der i skrivende stund er besøgsforbud på plejehjemmene Skovhuset, Skanselyet, Ålholmhjemmet, Sophienborg og på Rehabiliteringsafdelingen.

"Her må kun den nærmeste pårørende komme på besøg i boligen,og ellers kan besøg kun ske i kritiske situationer. Udendørsbesøg på matriklen er ikke muligt," oplyser kommunen.

På de øvrige plejehjem, der ikke er omfattet af besøgsforbud, er det muligt at få besøg af de tre nærmeste pårørende i sin egen bolig, dog højest to ad gangen.

"Det skal kunne ske med tilpas afstand og under overholdelse af alle øvrige retningslinjer, hvilket det enkelte plejehjem støtter op om kan ske. Der er stadig adgang til besøg i kritiske situationer og udendørs i de nye besøgsdrivhuse, der kan rumme i alt fire personer ad gangen - eksempelvis en beboer og tre besøgende. Kontakt det plejehjem, du skal besøge, hvis du er i tvivl," lyder opfordringen fra Hillerød Kommune.

Et besøgsforbud bliver ophævet, når en testrunde resulterer i, at der ikke er nogen nye smittede - hverken medarbejdere eller beboere.

arrow Corona-smitte: Skole sender alle elever hjem
14. april 2021 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:58
arrow Corona-smitten er faldet igen i Hillerød Kommune
24. marts 2021 kl. 09:36 Opdateret: kl. 08:41
Stemmer du til kommunalvalget i år?