27. september 2021
Et politisk flertal vil fritage en række grundejere i Nødebo for stigninger i grundskylden. Foto: Allan Nørregaard
Et politisk flertal vil fritage en række grundejere i Nødebo for stigninger i grundskylden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V vil give skatterabat til forgyldte husejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V vil give skatterabat til forgyldte husejere
Hillerød - 27. august 2020 kl. 04:01
Af Anna Törnqvist Jensen

Borgerne i Nødebo var på barrikaderne for år tilbage, da de kæmpede for at få omdannet et sommerhusområde til byzone og helårsbeboelse. Efter års kamp lykkedes det at få konverteret områdets status, og det har forgyldt husejerne, som har oplevet stigninger på mellem omkring 100 og 200 procent i deres grundværdi. Men en ansøgning fra en af grundejerne har splittet politikerne i Hillerød, for i ansøgningen beder grundejeren om at blive fritaget for stigninger i grundskylden. Nu har et flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige besluttet, at der skal laves et oplæg til, hvordan de 117 grundejere kan blive fritaget for grundsskyldsstigninger i op til 10 år.

arrow Læs også: Husejere får ikke rabat på grundskyld

- Grundskylden i Nødebo er i forvejen den højeste i hele kommunen, og derfor mener vi, det er rimeligt at anvende den lov, der er lavet på området, og som sikrer, at almindelige mennesker ikke bliver brandbeskattet over en nat. Det er jo en voldsom forøgelse i skatten. Husene er de samme, jorden er den samme, det er sådan set bare zoneangivelsen, der har ændret sig, siger Søren P. Østergaard (V) om Venstres forslag.

Står det til borgmester Kirsten Jensen (S) skal grundejerne dog ikke fritages.

- Dels giver det et provenuetab for kommunen, og dels var det ikke en del af debatten, da man omdannede det her område. Det drejede sig om, at man kunne få lov at blive boende i sit hus, siger borgmesteren.

arrow V vil fryse grundskylden i Nødebo
21. oktober 2020 kl. 05:23 Opdateret: kl. 17:26
Stemmer du til kommunalvalget i år?