26. oktober 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unicon vil have 15 måneder mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unicon vil have 15 måneder mere
Hillerød - 13. august 2019 kl. 06:36
Af Janne Mulvad

1. oktober i år skulle Unicon være ude af Hillerød. Nu beder betonproducenten om udsættelse til slutningen af 2020.

arrow Læs også: Betonkanoner på el skal fjerne støj fra betonværk

Unicon har endnu engang søgt om dispensation for overholdelse af påbud om støjgrænser ved fabrikken på Falkevej. Flytningen til Allerød, hvor Unicon skal bygge et nyt betonværk i det nye industriområde Farremosen, er nemlig endnu engang blevet udsat.

- Vi er blevet forsinket i flytteprocessen, hvor vi skal flytte fra Hillerød til Allerød. Vi er i fuld gang, men vi flytter ikke på det tidspunkt, vi troede, siger Steen Dahlgaard, regionsdirektør hos Unicon.

Forsinkelsen skyldes den store utilfredshed med udviklingen af industriområdet Farremosen i Allerød Kommune. Det har blandt andet betydet, at alle tilladelser, som normalt gives administrativt, skal behandles politisk, og derudover også vurderes af en ekstern rådgivende ingeniør. Ofte bliver der også klaget over de tilladelser, der gives i forbindelse med Farremosen.

- Hele sagsbehandlingen i Allerød Kommune er meget lang i forhold til, hvad man ser andre steder. Vi er også blevet bedt om at lave en helt ny støjrapport, fordi der pludselig var nogle nye bygninger, vi også skulle tage hensyn til. Det satte os noget i stå. Men nu har vi søgt alle de nødvendige tilladelser, og de bliver allesammen behandlet senere på året, siger Steen Dahlgaard, som håber, at Unicon får tilladelserne sidste på året.

- Vi får nok skovlen i jorden i Allerød omkring midt i januar. Og så skal vi bruge cirka ti måneder til at bygge. Derfor har vi søgt om at blive på Falkevej til 2020, siger han.

Tirsdag skal politikerne i Natur, Miljø og Klimaudvalget derfor tage stilling til en ny ansøgning om dispensation for støjgrænsen.

Det er efterhånden tiende gang, det skal ske, siden Hillerød Kommune i 2002 ændrede virksomhedens miljøgodkendelse, og krævede, at Uncion skulle støje mindre.

Siden da har Unicon fået mange dispensationer, men også lavet støjdæmpende foranstaltninger og ændret arbejdsrutiner, så fabrikken støjer mindre. Skal Unicon helt ned under grænsen kræver det en investering på 500.000 kroner.

- Vi overskrider støjniveauet med 2-3 db mod en nabo, som er en industrivirksomhed, og vi overskrider ikke støjgrænser nogle af de steder, hvor der bor mennesker,. Derfor synes vi, at det er ude af proportioner at begynde at bruge så mange penge at støjdæmpe ind til den nabo, der ikke har klaget over støjen, siger Steen Dahlgaard.

Hvis politikerne siger nej til Unicon denne gang, lukkes fabrikken på Falkevej.

- Hvis vi ikke får dispensationen forlænget, vil vores reaktion være, at vi må lukke, og så må vi begynde at køre betonen fra fabrikkerne i Frederikssnd og Ejby, siger Steen Dahlgaard.

arrow Unicon vil blive i Hillerød
03. februar 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:02
arrow Tilladelse til beton-byggeri på vej
03. december 2019 kl. 07:19 Opdateret: kl. 07:19
arrow Byråd gav dispensation til betonværk
30. november 2018 kl. 05:33 Opdateret: kl. 16:10
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?