13. december 2017
I løbet af 2019 skulle der gerne være en cykelsti på Holmegårdsvej. Foto: Kenn Thomsen
I løbet af 2019 skulle der gerne være en cykelsti på Holmegårdsvej. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulykkesvej får cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulykkesvej får cykelsti
Opdateret 09. august 2017 kl. 14:56
Hillerød - 09. august 2017 kl. 06:36
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne har været der i årtier, og to alvorlige ulykker inden for de sidste to år, den ene med dødelig udgang, har kun understreget, hvor stort behovet er. Og nu bliver den til virkelighed - en cykelsti på den problematiske Holmegårdsvej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det vedtog politikerne i miljø- og teknikudvalget tirsdag, hvor der blev afsat 10 millioner kroner til cykelstien, som forventes at være klar i 2019.

- Vi laver cykelsti på hele Holmegårdsvej fra Tikanten ud til, hvor cyklestien mod Fredensborg starter. Dermed får vi også sikret skolevejen ud til Johannesskolen, siger Tue Tortzen (Fælleslisten), formand for miljø- og teknikudvalget.

Vejen er i dag forsynet med smalle, rødmalede cykelfelter i begge sider. I juni 2015 blev en 85-årig kvindelig cyklist påkørt på strækningen, en ulykke hvor hun blev livsfarligt kvæstet, men overlevede. Men i december 2016 mistede en 62-årig mandlig cyklist livet i en ulykke på Holmegårdsvej. De to ulykker skyldtes formentligt, at cyklisterne har slået et slag med cyklen og dermed er røget ud over den hvide stribe mellem cykelfeltet og kørebanen, og er blevet ramt af en bil.

- Cykelstien har været på ønskesedlen længe, og blev meget debatteret i forbindelse med dødsulykken, siger Tue Tortzen.

Det er kommunens succesfulde grundsalg der gør, at der lige nu bliver råd til at begynde at lave endnu en cykelsti. Som en del af kommunens budget er det aftalt, at salg af jord skal bruges til at vedligeholde bygninger, lægge ny asfalt på vejene og bygge cykelstier.

Og nu var der altså ti millioner, som kunne bruges på cykelstien.

- Den var nok kommet på budgettet til næste år. Men så fik vi muligheden nu, og det er vi rigtig glade for. Vores målsætning er, at sikre skolevejen først, og det har vi gjort for kommuneskolerne, men Johannesskolen har også mange elever, der kommer der, siger Tue Tortzen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk