19. oktober 2021
I "Grumme skæbner" gik publikum rundt i mørke og så de jordiske rester af mennesker, der havde lidt en pludselig død.
I "Grumme skæbner" gik publikum rundt i mørke og så de jordiske rester af mennesker, der havde lidt en pludselig død.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstillingen »Grumme skæbner« led en grum skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillingen »Grumme skæbner« led en grum skæbne

Museum Nordsjællands store udstilling »Grumme skæbner« genåbner ikke efter coronanedlukningen. Elværket skal bruges til at etablere en ny udstilling med arbejdstitlen »Døre til en anden virkelighed«.

Hillerød - 24. maj 2020 kl. 12:28
Af Mikkel Kjølby

Gæsterne var begyndte at strømme til. Udstillingen »Grumme skæbner« havde for alvor fået fat i museumsgæsternes bevidsthed, og så led den - ja undskyld udtrykket - en grum skæbne.

arrow Læs også: Se billederne: Første Æbelholt Klosterfestival blev skudt i gang

For med regeringens beslutning om at lukke Danmark ned blev også dørene til Elværket lukket. Og det blev en abrupt afslutningen for udstillingen som åbnede i november 2019 og skulle have kørt frem til og med april.

- Udstillingen kommer ikke til at åbne igen, siger sekretariatsleder ved Museum Nordsjælland, Lene Smedegaard, som er virkelig ærgerlig over den afbrudte udstillingsperiode.

- Det har været et kæmpe arbejde at lave udstillingen. Økonomisk betyder det ikke så meget, men det er et stykke formidling, der ikke fik den opmærksomhed, som der fortjente. Udstillingen var for alvor begyndt at få fodfæste. Mange kom langvejsfra for at se den, forklarer Lene Smedegaard.

Elværket skal i den kommende tid danne rammen om de indledende øvelser til den næste udstilling, som har fået arbejdstitlen »Døre til en anden virkelighed«.

- Arkæologerne skal igang med at lave en ny udstilling, som skal åbne til februar, siger Lene Smedegaard.

Museum Nordsjællands øvrige aktiviteter forventes at åbne den 9. juni, selvom Folketinget har vedtaget at udstillinger kan åbne tidligere. I Hillerød gælder det Bymuseet og Æbelholt Klostermuseum.

- Da vi gik på denne miniferie var planen at åbne den 9. juni, og det er stadig planen. Vi vi selvfølgelig gerne åbne så hurtigt som mulig, så måske kan vi fremskynde det, siger museums direktør Ole Lass Jensen, som har indkøbt standere med skilte, spritholdere og plexiskærme. Der er også ved at blive skrevet instruktioner til personalet om, hvad kustoderne skal gøre i de enkelte udstillinger.

- Det er jo ikke bare at sætte værnemidler op. Et sted som Bymuseets i Hillerød må børnene jo gå og røre ved tingene i Tidens Gade - vi skal finde ud af, hvordan vi gør det, om vi skal fjerne nogle ting, eller hvad vi gør, siger han.

arrow Marked bliver til festival
25. juli 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 13:29
arrow Historien om klosteret der forsvandt fra jordens overflade
13. juli 2020 kl. 05:47 Opdateret: kl. 22:31
Rejser du til udlandet i år?