27. september 2021
Nordisk Perlites fabrik i Ny Hammersholt. Foto: Allan Nørregaard
Nordisk Perlites fabrik i Ny Hammersholt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt virksomhed kan blive politianmeldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Udskældt virksomhed kan blive politianmeldt
Hillerød - 07. september 2020 kl. 10:11
Af Anna Törnqvist Jensen

Mens klager over både støj og støv fortsætter fra naboerne til Nordisk Perlite, følger Hillerød Kommune nøje med i, om virksomheden overtræder nogle regler.

arrow Læs også: Udskældt fabrik får ja til at udvide

Kommunen har da også registreret, at en ny støjmåling har vist en overskridelse fra virksomheden, og derudover har kommunen konstateret endnu en overskridelse ved en af kommunens egne støjmålinger.

- Vi er ved at gennemgå støjrapporten, og vi vil bede Natur-, Miljø- og Klimaudvalget træffe en afgørelse ud fra resultaterne, siger Lone Henriksen, der er sektionsleder i By og Miljø i Hillerød Kommune.

Danmarks Naturfredningsforening i Hillerød har også involveret sig i sagen med Nordisk Perlite, og i foreningen er der utilfredshed med, at Hillerød Kommune ikke har rykket hurtigt nok. I et brev til Hillerød Kommune har Danmarks Naturfredningsforening kritiseret kommunen for, at der skulle gå over en måned, før det påbud, som kommunen tidligere har givet Nordisk Perlite, blev indskærpet over for virksomheden. Derudover mener Danmarks Naturfredningsforening også, at kommunen skal være parat til at melde virksomheden til politiet, hvis Nordisk Perlite ikke lever op til kravene i påbuddet.

»Hvordan vil kommunen håndtere sagen, når og hvis virksomheden tilsyneladende ikke er indstillet på at følge reglerne? En politianmeldelse er et naturligt næste skridt, men det nævnes ikke i indskærpelsen,« skriver Danmarks Naturfredningsforening i brevet til kommunen.

Men en politianmeldelse er Hillerød Kommune absolut bevidst om, er en mulighed.

- Alle muligheder har været i kommunens tanker, og vi har valgt i første omgang at indskærpe de påbud, som klagenævnet har stadfæstet. Så vil næste skridt være en politianmeldelse, men det kommer selvfølgelig an på, om virksomheden lever op til vilkårene, eller om de ikke gør, og hvor slemt det i så tilfælde vil være, siger Lone Henriksen, der også forklarer, at kommunens sene indskærpelse har sin forklaring.

- Der gik desværre lang tid, fra klagenævnet traf afgørelsen, til de fortalte os om det. Så da vi først vidste det, handlede vi hurtigt, siger hun.

Indtil Natur-, Miljø- og Klagenævnet har forholdt sig til støjrapporten og den seneste udvikling i sagen, gør Hillerød Kommune ikke noget. Formanden for udvalget, Louise Colding Sørensen (S), vil ikke udtale sig om sagen, før udvalget har haft sagen til behandling.

- Vores tolerancetærskel er lav, og vi vil tage stillig til rapporten alt efter, hvad resultatet er, siger Louise Colding Sørensen.

arrow Lokale vil smide erhverv på porten
12. november 2020 kl. 11:32 Opdateret: kl. 15:47
arrow Nordisk Perlite anerkender ikke støjmåling
24. oktober 2020 kl. 10:53 Opdateret: kl. 15:55
arrow Nu skal Hammersholt have nattero
24. oktober 2020 kl. 06:26 Opdateret: kl. 15:55
Stemmer du til kommunalvalget i år?