23. marts 2019
Tue Tortzen (Enhedslisten) advarer mod at skære ned på vedligehold af bygninger og veje. Det er en snebold, vi ruller foran os, siger han.
Tue Tortzen (Enhedslisten) advarer mod at skære ned på vedligehold af bygninger og veje. Det er en snebold, vi ruller foran os, siger han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tue Tortzen om nyt budget: - Vi ruller en snebold foran os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tue Tortzen om nyt budget: - Vi ruller en snebold foran os
Hillerød - 18. september 2018 kl. 22:40
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang siden 2009 står Enhedslisten (tidligere Fælleslisten) uden for budgetforliget.

arrow Læs også: Skolebesparelser for fem millioner kroner blev afgørende for SF

Socialdemokratiet, Venstre, Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative indgik i weekenden et budgetforlig, men det blev uden Nye Borgerlige, SF og Enhedslisten.

Enhedslisten sad længe med ved bordet, og der er flere ting i budgettet, som Tue Tortzen er glad for.

- Jeg synes, der var mange af de ting, som vi har sagt i årevis, som er blevet indarbejdet i tankegangen. Forvaltningen er kommet med nogle meget firkantede forslag, og sidste år lykkedes det at få indarbejdet 50 procent af indtægterne fra befolkningsprognosen. I år fik vi arbejdet 66 procent ind, så det trak i den rigtige retning. Det tager jeg sgu hatten af for. Det er Kirsten Jensens budget, det er ikke Klaus Markussens. Derfor var det også en svær beslutning for os, men der var nogle nedskæringer tilbage, som ikke var nødvendige, og som vil give en masse besvær. Der er kommet nogle gode ting med, og det er ikke så slemt, som jeg havde frygtet, men der var nogle ting, som kunne være undgået, siger Tue Tortzen, der »ikke vil være med til at lave besparelser, som bare skubber udgifter foran sig og bliver større«.

Uansvarligt med snebold
- Vi stemmer nej for at markere, at det er uansvarligt, at vi ruller en snebold foran os. Der skæres igen på vejvedligehold, ukrudtsbekæmpelse og bekæmpelse af bjørneklo. Det skal man blive ved med at sætte ind over for, ikke skære i det, siger Tue Tortzen, der dog især havde to store anker ved det nuværende budgetforlig.

- Nattevagten på plejecentrene bliver skåret væk. Hvis en dement beboer står op og natten og vandre rundt, så er meldingen, at det skal det andet personale klare. Men plejecentrene er underbemandet, der er ikke nok ansatte i forvejen. Det eneste, der er at gøre, er vikarer, og det er meget dyrere. Derudover er der skolelærerne, der skal arbejde mere. Det lyder uskyldigt med en halv times undervisning mere, men vi er over det, om Kommunernes Landsforening anbefaler af undervisningtimer, og hvis vi først lægger en halv time til, så kan man blive ved. Hvis de to knaster var blevet fjernet, så havde vi nok været med. Vi viste, at det godt kunne lade sig gøre, siger han.

arrow Nye Borgerlige: - Spar på administrationen, ikke på børnene
18. september 2018 kl. 22:50 Opdateret: kl. 22:50

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede