14. oktober 2019
Anne-Cathrine Lindsey har været meget glad for at have sin dreng med i en skilsmissegruppe, og hun vil anbefale det varmt til andre.
gallery icon

Se billedserie

Anne-Cathrine Lindsey har været meget glad for at have sin dreng med i en skilsmissegruppe, og hun vil anbefale det varmt til andre.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trivselsgrupper for børn hjælper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trivselsgrupper for børn hjælper
Opdateret 21. august 2015 kl. 08:24
Hillerød - 21. august 2015 kl. 06:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frivilligcenter Hillerød har fået 220.000 kroner af Socialministeriet til at fortsætte deres arbejde med trivselsgrupper for skilsmissebørn, børn i sorg og stille piger. Formålet med trivselsgrupperne, der er for børn mellem 7 og 15 år, er at give børnene et frirum, hvor de sammen med andre børn kan tale om de oplevelser, belastninger eller udfordringer, de har eller har haft.

- Det handler om at skabe trivsel for børn og unge. Her er der mulighed for at mødes med ligesindede og dele ting med hinanden. De får øjnene op for, at der er nogen, der har det ligesom dem selv. De føler, at de bliver set og hørt, og så trives de lidt bedre, fortæller Eva Christensen, der er psykolog og koordinator i selvhjælpsafdelingen under Frivilligcenteret.

Hun understreger, at det ikke handler om terapi eller behandling. Der er maksimalt otte børn i en gruppe, og der er et aldersspænd på tre år, så de er inddelt i 7-10 år, 10-13 år og 13-15 år. Grupperne mødes hver 14. dag otte gange og er ledet af to voksne, der har en pædagogisk baggrund og erfaring med at arbejde med børn på den måde.

Mor: Vi havde gjort alt

Indtil nu har centeret haft en sorggruppe og to grupper for skilsmissebørn. Anne-Cathrine Lindseys søn er et af de børn, der har gået i skilsmissegruppe. Anne-Cathrine Lindsey og hendes eksmand blev skilt, da deres søn var under to år gammel, og siden har han boet en uge på skift hos hver forælder.

- Han var ni år, da han startede. Det har givet ham så meget at være med. Han har fået mod til at åbne op og tale om det, der er lidt farligt og svært at tale om. Han er blevet bedre til at konfrontere det farlige. Det er også vigtigt for mig, at han ikke får dyrket det at være skilsmissebarn. Det går også bedre i skolen, og i hans seneste elevplan står der, at det nok også skyldes, at han har gået i gruppen, fortæller hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede