13. juli 2020
Efter mange måneders debat og diskussion arbejder Hillerød Kommune nu med tre mulige scenarier for turistbussernes fremtidige parkeringsmuligheder. Foto: Allan Nørregaard
Efter mange måneders debat og diskussion arbejder Hillerød Kommune nu med tre mulige scenarier for turistbussernes fremtidige parkeringsmuligheder. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre steder til busparkering i spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre steder til busparkering i spil
Hillerød - 30. november 2019 kl. 05:32
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter måneder med debat og kommunale tænkepauser er feltet nu indsnævret til tre parkeringsmuligheder for turistbusserne. Når der bygges hotel på Markedspladsen, må de turistbusser, der kører turister til og fra Det Nationalhistorie Museum på Frederiksborg Slot, nemlig finde et andet sted at holde. Kommunen har længe arbejdet på at finde et egnet sted, og nu er der lagt op til, at Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget skal vælge mellem tre løsninger til turistbusserne.

arrow Læs også: Byråd i u-vending: Siger ja til turistbusser i bymidten

Kommunens forvaltning har således opstillet tre forskellige scenarier, som udvalget skal tage stilling til.

Det første forslag er at lade turistbusserne parkere på parkeringspladsen bag Annaborg, hvor der er otte pladser. Den løsning skal kombineres med tre pladser på Frederiksværksgade og Møntportvejen. Den anden mulighed er at lade turistbusserne sætte folk af på Frederiksværksgade og ved Møntportvejen samt ved rundkørslen. Den løsning indeholder et fjerndepot på enten Slangerupgade eller Roskildevej. Endelig foreslår forvaltningen, at turistbusserne skal parkere på Markedspladsens sydlige del ved Markedsstræde, som også var det oprindelige forslag i lokalplanen for hotellet. Ingen af de tre forslag indeholder således Tromlepladsen, som der har været megen debat om, som mulighed.

Står det til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, er det kun løsningen med 14 pladser på den sydlige del af Markedspladsen, der kan bruges. I Arkitektur, Byplan og Trafikudvalgets dagsorden fremgår det, at museet mener, det er en dårlig idé at blande turistbusser og personbiler sammen på parkeringspladsen bag Annaborg. Det samme mener Slots- og Kulturstyrelsen.

- Slots- og Kulturstyrelsen finder, at en opdeling af pladsen til både turistbusser og personbiler vil skabe farlige situationer. Pladsen er ofte fyldt med personbiler, især i weekender hvor der også er bryllup i weekenden, bemærker styrelsen ifølge udvalgets dagsorden.

Mens Slots- og Kulturstyrelsen anbefaler en løsning med afsætning ved slottet og en holdeplads et andet sted i byen, anser museet dog ikke det som en mulighed, og museet påpeger, at det vil skabe mere tung trafik.

Også kommunens egen forvaltning forudser, at sådan en løsning kan give mere trafik.

- Afsætning, fjernparkering og efterfølgende afhentning af passagerer vil fordoble antallet af kørsler med turistbusser i området ved slottet, bemærker forvaltningen i dagsordenen.

Når Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget holder møde onsdag, skal udvalget se nærmere på sagen. Men udvalget er dog endnu ikke klar til at vælge en løsning. Først vil man nemlig have input fra både Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget samt Kultur og Fritidsudvalget, inden udvalget på et ekstraordinært møde vil tage stilling i sagen.

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalgets formand Dan Riise (V) har ikke ønsket at kommentere sagen forud for udvalgets møde.

arrow Biler og busser får flere p-pladser
05. juni 2020 kl. 05:15 Opdateret: kl. 17:26
arrow Hotelbyggeri venter til efter sommerferie
25. marts 2020 kl. 06:42 Opdateret: kl. 17:55
arrow Bus-chef: Der er risiko for, vi må køre uden om Frederiksborg Slot
04. februar 2020 kl. 04:26 Opdateret: kl. 16:25
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?