20. juni 2021
Sophienborgskolen skal måske udbygges fra to til tre spor. Foto: Allan Nørregaard
Sophienborgskolen skal måske udbygges fra to til tre spor. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre spor i sigte for Sophienborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tre spor i sigte for Sophienborg

Udvalg ønsker, at tre skoler udbygges, herunder at Sophienborgskolen bliver tresporet, for at følge med stigende børnetal.

Opdateret 06. maj 2021 kl. 11:14
Hillerød - 06. maj 2021 kl. 11:09
Af Per Skovkjær Sand

Står det til Børn, Familie og Ungeudvalget, så skal Sophienborgskolen udbygges fra to til tre spor, og Hillerød Vest Skolen afdeling Ålholm og Hillerødholmskolen skal også udbygges, så de bliver fire, fem og sekssporede, afhængigt af klassetrin.

arrow Læs også: Skoleledere: - Det er vigtigt at træffe rigtige valg

Inden sommer træffer udvalget sin beslutning om fremtidens størrelser for de tre skoler.

Flere børn (tilflyttere og folk i Hillerød, der får flere børn) betyder, at de tre skoler skal vokse fra samlet at have 80 klasser i dag til at have 111 klasser i skoleåret 2030/2031.

Løsningen bliver formentlig at udbygge alle tre skoler, siger Peter Frederiksen (V), der er formand for Børn, Familie og Ungeudvalget.

- Sophienborg er en relativt ny skole, og det kunne godt være, den skulle fortsætte som to-sporet med de bygninger, der nu er, men der er et pres på hele området, inklusiv Sophienborgs distrikt, så vi vil hellere have, at man udbygger alle tre skoler, så de bliver ligeværdige, siger Peter Frederiksen.

To scenarier for løsning

Forvaltningen har udstukket to scenarier til at løse problemet med manglende klasselokaler i de tre skolers område, som samlet set bliver kaldet for »Vest«.

I det første scenarie bliver de to ældre skoler (Hillerød Vest Skolen afdeling Ålholm og Hillerødsholmskolen) udbygget til fire spor og fem eller seks spor på nogle klassetrin, imens Sophienborgskolen fortsætter som to-sporet, sådan som den er i dag.

I det andet scenarie udbygges Sophienborgskolen fra at være to-sporet, som den er i dag, til at være tre-sporet.

Udvalget støtter mulighed nummer to, hvor Sophienborgskolen skal udbygges, fortæller formand Peter Fredriksen.

- Ellers ville de to store gamle skoler blive meget større end Sophienborg, siger han.

I denne uge er der møde i Børne, Familie og Ungeudvalget, hvor sagen bliver drøftet. Derefter er der dialogmøde med de tre skolebestyrelser.

- Derefter tager vi en beslutning, hvor vi kan blive mere detaljerede om, hvordan vi vil have model nummer to. Jeg vil antage, at det bliver model to i en mere detaljeret udgave, siger Peter Frederiksen.

Forvaltningen når at analysere og indarbejder en ny elevtalsprognose 2021 i sagen, inden politikerne i udvalget træffer deres beslutning.

Herefter skal skoleforvaltningen og ejendomsforvaltningen arbejde videre med sagen og finde ud af, hvordan udbygningerne i praksis kan lade sig gøre, og hvad det kommer til at koste.

- Det vil være en del af det budget, som Børne, Familie og Ungeudvalget sender til byrådet inden sommerferien, siger Peter Frederiksen.

Derefter kommer sagen med i budgetforhandlingerne efter sommerferien.

- Og så går jeg ud fra, at det bliver vedtaget midt i september, siger Peter Frederiksen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?