19. maj 2019
Ole Harbæk er vant til at træne grupper, men det er første gang, at han træner syge mennesker.
gallery icon

Se billedserie

Ole Harbæk er vant til at træne grupper, men det er første gang, at han træner syge mennesker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træner: De gør en forskel for hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træner: De gør en forskel for hinanden
Hillerød - 09. januar 2019 kl. 12:16
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skulle egentlig kun have været et projekt over seks uger.

arrow Læs også: Hørmen er afgørende for kræftramte mænd

Men da Ole Harbæk i marts 2017 blev ansat til at træne en gruppe kræftramte mænd i Hillerød, protesterede han mod det korte forløb.

- Man kan ikke bygge noget op på så kort tid, siger Ole Harbæk.

Derfor blev »Mandehørmerne« startet som et tre måneders projekt, der siden er blevet forlænget flere gange. Senest til slutningen af 2019.

- Det havde skabt så meget liv i Kræftrådgivningen. Det, jeg og Kræftrådgivningen håber på, er, at vi kan sprede det til de andre kræftcentre, for et eller andet sted har mænd brug for kun at være sammen med mænd og snakke om deres sygdom, hvis de har behov for at snakke om den, siger Ole Harbæk og fortsætter:

- Der kommer virkelig nogle mandejokes på banen, og nogle gange kommer der tårer. Èn af dem har lige fortalt mig i dag, at han skal ind til forundersøgelse torsdag-fredag med henblik på operation. En anden er i gang med stamcellebehandling, en ny form for forskning, og det er noget som de andre så hører om, og det giver håb. De har en samhørighed og en grov mandehumor, som er utrolig kærlig. De har den skræmmende fællesnævner, men det er noget af det, der er mest betydningsfyldt for dem, fordi jeg kan se, at de gør en forskel for hinanden, siger han.

Motion er bedste medicin
Ole Harbæk har sit eget firma og har arbejdet som coach og træner de seneste 10 år. Han mener, at det er afgørende, at mændene mødes for at dyrke motion.

- Jeg tror, at mange sætter sig derhjemme, når de er blevet syge og synes, det er synd for dem. Men motion er den bedste forebyggende og helbredende medicin. Hvis du lægger mærke til de smil, der er her... Det ville vi ikke se, hvis vi bare sad i et rum og snakkede. At se dem løbe op og ned og hoppe rundt, det er fantastisk, siger han.

Han får også selv en masse ud af tirsdagene, hvor gruppen først mødes til udendørs motion og derefter får varmen over en kop kaffe inden døre.

- Jeg tror, at hvis jeg bliver syg i fremtiden, så vil jeg ikke være så bange, tror jeg. For jeg kan se, hvordan de her mænd tackler det, siger Ole Harbæk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede