26. oktober 2020
Det kan godt være, der er mange ledige butikker i Hillerød, men det behøver ikke at være et krisetegn, siger Bjarne Vistrup fra Danbolig Erhverv.
gallery icon

Se billedserie

Det kan godt være, der er mange ledige butikker i Hillerød, men det behøver ikke at være et krisetegn, siger Bjarne Vistrup fra Danbolig Erhverv.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tomme butikker behøver ikke at handle om butiksdød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tomme butikker behøver ikke at handle om butiksdød
Opdateret 17. februar 2014 kl. 07:49
Hillerød - 15. februar 2014 kl. 06:00
Af Janne Mulvad

71 tommer butikker og et handelsliv frosset i panik over finanskrise, e-handel og det kommende Hillerød Storcenter. Sådan et indtryk kan man godt få af Hillerød, hvis man går en tur gennem byen og tæller tomme butikker, ligesom Ole Petersen, også kendt som Foto-Ole, gjorde i starten af januar, som Frederiksborg Amts Avis skrev om 22. januar.

arrow Læs også: Centeret, der aldrig fik kunder i butikken

Men det billede passer ikke helt med virkeligheden, mener Bjarne Vistrup fra Danbolig Erhverv i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hvis man går forbi tre tomme butikker kan det se ud som om, der er krise i detailhandlen. Men det behøver det ikke betyde. Tomme butikker kan også være udtryk for det modsatte, siger han og forklarer:

- Butikken kan også være tom, fordi det går godt, og butikken skulle bruge mere plads. Så det kan være fordi, der er dynamik i detailhandlen, og man er ved at blive bytte butikkerne ud med noget mere tidssvarende. Hvis der er en butik, der står tom i et år kan man tale om en krise, siger han.

De sidder da heller ikke og keder sig hos Danbolig Erhverv, der blandt andet tager sig af butiksudlejning i hele byen.

- Det er ikke sådan, at vi ikke kan leje noget ud, siger Bjarne Vistrup.

Især en hel bestemt del af Hillerød er der ikke noget, der minder om butiksdød, og her får de ledige lejemål ikke lov at ligge tomme ret længe. Det er Slotsgade fra Torvet til indgangen til Slotsarkaderne.

- Der vil man altid kunne leje en butik ud. Der hvor det gør ondt er, når man kommer ud i enderne. For enden af Slotsgade og for enden af Helsingørsgade, siger Bjarne Vistrup.

To steder i Hillerød finder man dog et par monumenter over finanskrisen. Det er Gallerierne og det lille butikscenter Herlufts Trolles Torv, som også er de steder, der trækker op i Foto-Oles opgørelse over tomme butikker.

- Herluf Trolles Torv er et problembarn og har været det siden starten. De tomme butikker i Gallerierne har også en særlig historie, som ikke har noget med detailhandlen i Hillerød at gøre som sådan, siger Bjarne Vistrup.

arrow Investorer opgiver butikker
28. november 2019 kl. 05:09 Opdateret: kl. 17:42
arrow Sydhavnsburger rykker ind i Hillerød
27. februar 2019 kl. 15:22 Opdateret: kl. 15:44
arrow Centeret i bymidten booster salget
23. februar 2019 kl. 08:56 Opdateret: kl. 17:57
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?