5. august 2020
#1416563
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To mænd dømt i sagen omkring våben- og narkolager i Skævinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd dømt i sagen omkring våben- og narkolager i Skævinge
Opdateret 03. december 2019 kl. 15:57
Hillerød - 03. december 2019 kl. 15:53
Af Joe Kniesek / Johanne Wainø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nævningeting ved Retten i Hillerød har i dag idømt en 42-årig mand fra Skævinge fængsel i 10 år og en 39-årig mand fængsel i ni år i sagen om et narko- og våbenlager i Skævinge.

arrow Læs også: Var familievilla i Skævinge narkobule?

Sagen startede en aften i januar, hvor politiet med lyskanoner og narkohunde gennemførte en razzia i villaen i Skævinge.

Her fandt de intet mindre end 14 skydevåben, tre kilo kokain, 294 stykker ammunition, 332 gram hash og fire joints. 12 af skydevåbene var gaspistoler, der var omdannet til at kunne skyde med skarp ammunition.

Politiet konfiskerede desuden en lang række designerlamper og designermøbler ved ransagningen, hvor huset ejer, den 42-årige mand, blev anholdt og varetægtsfængslet.

Tirsdag eftermiddag faldt der dom i sagen mod den 42-årige og hans medsammensvorne, som begge blev fundet skyldige i at have haft et våbenlager i Skævinge. Den 39-årige blev dog frifundet i at have forbindelse til de tre kilo kokain, der også blev fundet i huset.

Kendte ikke til kokainen

Den store mængde kokain og mange af de skydevåben, politiet fandt, blev fundet i en sort sportstaske, som den 42-årige smed over i sin nabos have, da politiet ankom til villaen.

Efter den 42-åriges egen forklaring, opbevarede han tasken i sit hjem for en anden, men nægtede at kende til kokainen og salg af narko.

Men den forklaring afviste dommere og nævninge i retten, hvor der blev lagt vægt på, at den 42-årige havde forsøgt at skaffe sig af med sportstasken, og at hans DNA blev fundet på det stofnet, som kokainen lå svøbt i.

En vægt med kokainrester på og en stor mængde såkaldte pølsemandsposer, vidnede ifølge retten også om, at manden havde i sinde at sælge de store mængder narkotika videre.

Den 39-årige blev også dømt skyldig i at have solgt narkotika. Det havde politiet dokumenteret ved at overvåge ham i fire måneder efter ransagningen i Skævinge.

Manden var desuden skyldig i socialt bedrageri, da han uberettiget havde modtaget 577.000 kroner i kontanthjælp, alt imens at han havde fået indsat 1,6 millioner kroner på sin konto.

Sagen har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ).

Senioranklager Rasmus von Stamm udtaler:

- Jeg kan med tilfredshed konstatere, at det er lykkedes politiet at forhindre, at disse farlige våben endte i det organiserede kriminelle miljø, hvor de kunne være blevet brugt til fare for andres liv og helbred. Samtidig har man fået fjernet en betydelig mængde hård narkotika. Dommen afspejler, at det er en meget alvorlig sag at besidde våbenlagre og narkotika – særligt i disse mængder.

Mændene har været varetægtsfængslet siden anholdelserne og er fortsat fængslet efter dommen. Den 42-årige har bedt om 14 dages betænkningstid, og den 39-årige ankede dommen på stedet.

Der er derfor fortsat navneforbud i sagen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?