19. maj 2021
Den afdøde popkunstner Niels Macholms værker mødes med værker af samtidskunstneren Kristian Devantier i udstillingen i Vandrehallen. Foto: Jakob Hunosøe
Den afdøde popkunstner Niels Macholms værker mødes med værker af samtidskunstneren Kristian Devantier i udstillingen i Vandrehallen. Foto: Jakob Hunosøe
Foto: Thomas Nørgaard Elvius / Elvius Production/Thomas Nørgaard Elvius / Elvius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To kunstneres værker fra hverdagen i dialog i Vandrehallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To kunstneres værker fra hverdagen i dialog i Vandrehallen

Niels Macholms og Kristian Devantiers malerier kan ses frem til 6. juni på Hillerød Bibliotek

Hillerød - 22. april 2021 kl. 15:57

Hillerød Bibliotek præsenterer fra 21. april til 6. juni udstillingen 'Hoved-værker', der bringer den afdøde maler Niels Macholm og samtidskunstneren Kristian Devantier sammen i et usædvanligt udstillingsmøde i Vandrehallen.

arrow Læs også: Digitale udlån fordoblet under corona-nedlukningen

Niels Macholm (1915-1997) var i sin levetid banebrydende som både modernist, popkunstner og kunstgallerist med internationalt udsyn, fortæller biblioteket i en pressemeddelelse. Hans værker og betydning i dansk kunsthistorie trækkes ud af glemslens lys i en dialogudstilling med samtidskunstneren Kristian Devantier (f. 1971).

I udstillingen fremhæves den betydning, som begge kunstnere har haft på tværs af hver deres generation i fremdyrkelsen af hverdagen og det almenes tematikker.

Naive og poppede

"Jeg er utrolig glad for endelig at kunne byde velkommen til udstillingen. Og jeg er sikker på, at Hillerøds borgere vil sætte pris på den dynamik og dialog, der eksisterer mellem kunstnernes legende værker," udtaler udstillingsleder Anders Kjær i pressemeddelelsen.

Udstillingen rummer værker af Macholm skabt mellem 1937-1970'erne samt både ældre og helt nye værker af Kristian Devantier.

Hos begge kunstnere er glæden ved den figurative fortælling stor, og det naive og poppede får volumen, men sjældent uden ironien som modstykke. Der ses også en stærk kredsen omkring betydningen af sociale relationer, skriver Vandrehallen Kunsthal i pressemeddelelsen.

Udgiver også katalog

Til udstillingen udgives et katalog, der perspektiverer essentielle temaer på udstillingen samt for første gang belyser Macholms betydningsfulde rolle i dansk kunsthistorie. Adgang til Vandrehallen kræver fremvisning af coronapas og ID.

jesl

arrow Biblioteket er åbnet igen - men husk coronapasset
21. april 2021 kl. 16:15 Opdateret: kl. 12:30
arrow Genåbning: Biblioteket er indrettet på en helt ny måde
16. april 2021 kl. 06:04 Opdateret: kl. 11:38
arrow Bibliotek ramt af store vandskader under nedlukning
16. april 2021 kl. 05:28 Opdateret: kl. 14:15
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?