25. september 2021
Mandag eftermiddag demonstrerede flere sygeplejersker foran Nordsjællands Hospital i Hillerød. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Mandag eftermiddag demonstrerede flere sygeplejersker foran Nordsjællands Hospital i Hillerød. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillidsrepræsentant: Sygeplejerskestrejken kan få store konsekvenser for Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tillidsrepræsentant: Sygeplejerskestrejken kan få store konsekvenser for Hillerød

Hvis sygeplejerskestrejken fortsætter, kan det få langsigtede konsekvenser for kommunen, mener tillidsrepræsentant.

Hillerød - 28. juli 2021 kl. 08:07
Af Ann-Sophie Meyer

I Hillerød Kommune er 80 procent af kommunens sygeplejersker udtaget til strejke, deriblandt kommunens uddannelseskonsulenter, og hvis strejken ikke er afblæst inden midten af august, når de studerende skal søge praktik, risikerer Hillerød Kommune at måtte undvære de studerende. Det kan få store konsekvenser på lang sigt, mener Nanna Kjær, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Hillerød Kommune.

arrow Læs også: Borgmester: Løn skal løses på landsplan

- Hillerød Kommune er hårdt ramt. Vi har tre uddannelseskonsulenter i kommunen, og de er alle udtaget til strejke. Det samme gælder størstedelen af sygeplejerskerne på vores praktiksteder. Derfor kan hverken de sygeplejerskestuderende eller dem, der læser til social- og sundhedsassistent, komme i praktik i Hillerød Kommune, som det er nu, og i værste fald vil de studerende søge ud til andre kommuner, siger Nanna Kjær.

En vigtig ressource

Studerende og elever er ikke en del af den faste bemanding ude på praktikstederne, men de er ifølge tillidsrepræsentanten alligevel en vigtig ressource for kommunen.

- Mangel på praktikanter og elever kan på sigt betyde, at vi kommer til at mangle arbejdskraft i kommunen. For når de studerende først har været i praktik eller elevforløb i Hillerød Kommune, vælger mange at søge tilbage til deres praktiksteder, når de er færdige med deres uddannelse. Det er i høj grad den vej igennem, at kommunen rekrutterer arbejdskraft på sundhedsområdet, så det kan gå hen og ramme kommunen hårdt på sigt, hvis ikke konflikten stopper inden midten af august, siger tillidsrepræsentanten.

Stadig tid at løbe på

Christina Thorholm (RV), formand for Udvalget for Omsorg og Livskræft, er opmærksom på problemstillingen.

- Vi er voldsomt ramt. 80 procent af vores sygeplejersker er udtaget til strejke, sammenholdt med 10 procent på landsplan, siger Christina Thorholm og fortsætter:

- Det har ramt kommunen hårdt, og det håber jeg, at vi kan have en dialog med Dansk Sygeplejeråd om, hvis konflikten fortsætter, for det er selvfølgelig vigtigt for os, at vi fortsat har studerende, som vi på sigt kan rekruttere, siger udvalgsformanden, som ikke mener, at der er grund til unødig bekymring på nuværende tidspunkt.

- Der er ingen grund til bekymring, før det bliver et reelt problem. Der er stadig tre uger til midten af august, og konflikten kan nå at ophøre inden da. Men det er selvfølgelig vigtigt at få talt sammen om det, hvis konflikten stadig ikke er ophørt, når vi kommer tættere på, siger Christina Thorholm (RV).

arrow Sygeplejerske i strejke: Nu vil vi bare gerne tilbage og arbejde
27. august 2021 kl. 07:43 Opdateret: kl. 20:19
arrow Efter ti ugers strejke: Nu venter en pukkel
27. august 2021 kl. 05:39 Opdateret: kl. 20:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?