25. marts 2019
Team Rotary skal for femte gang mod Paris, men i år bliver der nok ikke samlet så mange penge ind som tidligere, frygter Peter Jørgensen fra styregruppen. Foto: Kim Rasmussen
Team Rotary skal for femte gang mod Paris, men i år bliver der nok ikke samlet så mange penge ind som tidligere, frygter Peter Jørgensen fra styregruppen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team Rotary mangler sponsorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Rotary mangler sponsorer
Hillerød - 11. juli 2018 kl. 22:20
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1. januar har den stået på træning to gange om ugen for de 26 deltagere på årets Team Rotary-cykelhold. Der er blevet trænet udholdenhed, fart og teknik både på spinningcykler og på landeveje, så alle føler sig komfortable med at køre i et cykelfelt.

- Det sportslige er der styr på, men det er værre med det økonomiske, siger Peter Jørgensen, leder af styregruppen bag Team Rotary.

Han fortæller, at cykelrytterne i år ikke har skaffet så mange sponsorer, som de foregående år. På Team Rotary betaler deltagerne selv for turen, og gennem sponsorer rejses penge til velgørenhed. I løbet af de sidste fire år er det samlet uddelt over en million kroner til blandt andet Julemærkehjemmet i Ølsted og de små foreninger gennem Frivilligcentret i Hillerød.

- Der bliver nok ikke så mange penge at dele ud af i år desværre, siger Peter Jørgensen med skuffelse i stemmen.

Han har ikke umiddelbart nogen forklaring på, hvorfor det ikke er lykkedes rytterne at få sponsorer.

- Vi må snakke om det, når vi er kommet hjem og se på, om der er noget, der skal laves om. Måske er tiden løbet fra at køre velgørenhedsløb til Paris. Der er enormt meget prestige i at køre med for eksempel Rynkeby, og de har lange ventelister, men vi har ikke den kolossale opbakning, som vi gerne ville have, siger Peter Jørgensen.

Holdet hed oprindeligt Team Rotary Hillerød, men for første gang i år skal holdet køre under navnet Team Rotary Nordsjælland. Det har skaffet tre ryttere fra Halsnæs og Frederiksværk.

Ud af de 26 ryttere er otte helt nye på holdet. Resten er gengangere, og Peter Jørgensen er en af to, der har været med alle fem år. Udover cykelrytterne består holdet af otte servicefolk, der skal sørge for mad i dagens løb, transport af bagage og hjælpe rytterne som vejviser og hvor der er behov ved defekter. Holdet har også en massør med, der kan massere ømme muskler efter dagens tur.

Turen til Paris tager otte dage, hvor der skal køres op til 200 kilometer om dagen. Rytterne kører afsted fredag den 20. juli, og inden afgang vil der traditionen tro blive afholdt prolog på Torvet i Hillerød. Det sker på lørdag den 14. juli klokken 11.00, hvor holdet bliver præsenteret, der er taler og en kort cykeltur i gaderne omkring Hillerød bymidte.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede